mrpia
Üye
merhabalar akrabalarım karı koce dilsiz ve sağır görüntülü diafon sistemi takılmadan önce her odada paralel lamba vardı zile paralel bir role sayesinde dışarıdan zil çaldığı zaman lambaları görüp kapıyı açıyorlardı şu an daireye audio görüntülü sistem takılmış tabi eski sistem iptal olmuş audionun bazı iç panellerinde flaş özelliği varmış fakat kapı girişinde olduğu için göremiyorlar benimde aklıma mikrofonlu aç kapa ile çözebileceğimi düşünmüştüm sakat oda sadece kapıyor veya açıyor
iç panel içerisinden zil çaldığı zaman bi voltsaj alıp bi role çalıştırabilirim diye düşündüm audionun servisine sordum alabilirsin ama sadece dıştan zil çalınırsa aktif olur kapı önünden zile basıldığında çalışmaz dediler
benimde aklıma ses geldiği sürece açık kalan bir devre yapıp mikrofonu hoparlörün üzerine silikopnla sabitleyim ses geldiği sürece tetiklesin ve lambalar çalışsın diye düşündüm bu devreyi nasıl yapabilirim veya başka neler önerirsiniz şimdiden çok teşekür ederim
iç panel içerisinden zil çaldığı zaman bi voltsaj alıp bi role çalıştırabilirim diye düşündüm audionun servisine sordum alabilirsin ama sadece dıştan zil çalınırsa aktif olur kapı önünden zile basıldığında çalışmaz dediler
benimde aklıma ses geldiği sürece açık kalan bir devre yapıp mikrofonu hoparlörün üzerine silikopnla sabitleyim ses geldiği sürece tetiklesin ve lambalar çalışsın diye düşündüm bu devreyi nasıl yapabilirim veya başka neler önerirsiniz şimdiden çok teşekür ederim
Moderatör tarafında düzenlendi: