Değildir de ilk yok edicisi bildiğim kadarıyla kaspersky idi. Virüs yeni çıktığında, eset diyordu ki virüs var. ama , koşmaktan yorulup, aslanın pençesine düşmüş yavru ceylan gibi kımıldamadan duruyordu. Şimdiki esetler, güncelse, bir oranda mücadele ediyor.
Trend micro ise, varsa bir kısmını siliyor, ama bazısı kalıyor. Trend micronun bir teknik destek yetkilisi dedi ki: "sality i sisteminize sokmaz, ama sistemde sality varsa, silemeyebilir.
Bu sality virüsü, sürekli sağa sola sıçrıyor. Sürekli update ederek, ağınızı da kilitliyor. Antivirüs sitelerine sokmuyor, yeni antivirüs yükletmiyor, güncelletmiyor. Ve siz bir şeyler yapmak için uğraştığınızda, pcyi resetliyorsunuz. Bu resetleme de, "yeni kurulan programdan sonra resetleme" misali, salitynin yeni yaptığı oluşumlara start vermiş oluyor. Kaspersky kurtarma cd si ile, bir pcden 500 küsür yerde sality tesbit etmiştim. sonrası format tabii. Kaspersky ne yapsın o kadar yayılmış virüse. Kalvye ile yazdıklarınız bile başka karakter olarak çıkıyordu ekranda. Mazallah, bilgisayarın fanına bile bulaşır bu meret
Korunmanın yolu ise, antivirüs programınızı her daim açık tutmak ve güncel tutmaktır. Bir de sality mücadelesinde, norton360 ın da etkili olduğunu duymuştum. Kendim panda kullanıyorum( beleş olduğu için), sality li bir usb belleği bilgisayarıma soktum, bir şey olmadı. Yani panda da koruma yapıyor.