Arkadaşım, iletilemeyen değil üretilemeyen elektriğin maliyeti hesaplanır. Sizin hesabınızda iletim maliyeti kaybı olmalı ki TEİAŞ bunu kurulu güç üzerinden aldığı için o da bir kayıp olmuyor TEİAŞ tarafında.Ufak bir hesap:
Güç :50 MVA
kwh :0,15 TL
Yeni yağ lt:3.00 TL x 22,000 lt =66,000 TL(Özeller için +ÖTV+KDV)90,000
TEİAŞ yağ değiştirme süresi 15 gün
B.T.S. Rejenerasyon süresi 4 gün
YAĞ DEĞİŞİM MALİYETİ
50,000x0,85= 42,500 kw
42,500x0,15= 6,375 TL
6,375x24 = 153,000 TL
153,000x15 = 2,295,000 TL
2,295,000+66,000= 2,361,000 TL gibi bir maliyet TEİAŞ'a
REJENERASYON MALİYETİ
Yeni yağ fiyatının altında
YAPTIĞIMIZ DEMO UYGULAMASI VE TEİAŞ'IN VERDİĞİ RAPORLARI İNCELEMEK İÇİN LİNK E TIKLAMANIZ YETERLİ (YORUMLARINIZI BEKLİYORUM.)
Transformatör Yağı Rejenerasyon Sistemi - REJENERASYON SONUÇLARI
bu maliyet diye çıkarttığın enerji kesimimi acaba
iyi de zaten sistem enterkonnekte olduğu için yükü aktararak boşaltırlar trfoyu yoksa siz 15 gün enerjimi kesilir diye düşündünüz
ayrıca trafonun yağının değişimi 15 gün sürmezki
tek trafomu var sistemde
siz enerji altındamı yağı değiştreceksiniz anlamadım
ya yapma o anlattığın işler topu topu 5 gün sürer bende teiaş çalışanıyım istanbul da 100 mva trafo bir haftada tamam dır. bence orada yükte atabilirler sistemlerini bilmiyorum ama
peki siz bu işi nekadara yapıyorsunuz maliyeti ne bize yani
birde siz bu yağı enerji altındamı değiştireceksiniz
tamam da maliyeti ne bu işin
mesela bahsettiğiniz trfonun yağını nekadara işlemden geçiriyorsunuz
Hocam 'rejenerasyon' isminin anlamı bozulma değil mi?
Arkadaşım, iletilemeyen değil üretilemeyen elektriğin maliyeti hesaplanır. Sizin hesabınızda iletim maliyeti kaybı olmalı ki TEİAŞ bunu kurulu güç üzerinden aldığı için o da bir kayıp olmuyor TEİAŞ tarafında.
Yağ değişimi 15 gün olursa ihtiyaç duyulan miktalarda Elektrik başka TM'den yönlendiriliyor kullanım noktalarına. Yani üreticilerin de kaybı yok.
enerji altında trafolarda çalışma yapmak yasaktır
buna kim izin veriyor anlamadım
bu bir yanlıştır doğru ama yağ temizleme cihazları bizim elimizdede var ama gereği gibi kullanılmıyor
hem bizdeki maliyeti daha ucuza gelir
otabloyu görmek isterim çünkü yük aktarmak burada hiç sorun değil