Güç Ölçer Tavsiyeniz...

Gerilim için dört iletkenden bahsetmiyorum.Akım için 3 adet pensden bahsediyorum.Yani 3 faz ve nötüre krokodilleri takacaksın daha sonra her 3 faza akım bilgisi için pensleri takacaksın,böylece bütün parametreleri aynı anda ölçebileceksin.

Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Gerilim için dört iletkenden bahsetmiyorum.Akım için 3 adet pensden bahsediyorum.Yani 3 faz ve nötüre krokodilleri takacaksın daha sonra her 3 faza akım bilgisi için pensleri takacaksın,böylece bütün parametreleri aynı anda ölçebileceksin.

Bunu yapabilmek için portatif veya sabit analizör kullanmak gerekir.

sn:tknsyn,bu özelliği ut 232 için mi söylediniz yoksa bir güç ölçerde olması gereken özellik olarak mı?

Sn.Ar-Ge,fazları sıra ile ölçebilen bir sistem olduğu için ben kullanışlı bulmuyorum.Örneğin SONEL PQM-701 veya KYORITSU 6310 gibi bir analizör tüm fazların tüm bilgilerini aynı anda ölçebilmenizi sağlar.Her zaman tam manasıyla işe yarar.İster kendiniz için ister başkaları için analiz ve ölçümleri yapabilirsiniz.Almışken böyle bir cihaz alınmalı,sizin almayı düşündüğünüz cihaz alınmasada olur.Ondan elde edebileceğiniz bilgiyi,panoda mevcut sayaçdan,analizör varsa ondan,kompanzasyon rölesinden,veya ampermetre ve voltmetre gibi ölçü aletlerinden de elde edebilirsiniz.Normal bir pensampermetre yeterli olur bence.Fazlası gerekiyorsa 3 fazı aynı anda ölçmelidir.

Aslında bu cihazı tercih etmemim bir sebebide bir arkadaşımdan 185tl ye alacak olmamdır,Varsın fazları sırasıyla ölçsün,ayrıca bireysel kompansazyonda veya işletmedeki devreye girip çıkan güçlü cihazların tek tek cosfi-aktifgüç-görünür güç vb. ayrıntılarını da verebilir.yenisi 400tl civarı,tavsiye ettiğiniz cihaz çok güzel ama bayağ pahalı...

arkadaşlar bende unı_t ut 232 aldım ama kullanma kılavuzu türkçe deil bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim bi de bu cihaz 3 fazın reaktif veya kapastif değerlerini aynı anda ölçebilirmiyim
yada o an devrede hangi gücü çektiğini ölçerek hangi güce ihtiyaç duyduğunu ölçebilirmiyim reaktif kapa

Forum istatistikleri

Konular
129,689
Kullanıcılar
452,395
Son üye
gkmeens

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri