Güncel plc-sürücü arıza servis ücretleri

aslan72

Üye
Katılım
10 Ağu 2011
Mesajlar
113
Puanları
1
Yaş
52
Merhaba arkadaşlar,
Bir süredir piyasadan uzak kaldğım için güncel servis ücretleri nedir merak ettim.
Örneğin PLC kontrollü bir makine arızasının servis ücreti ne kadar? ( Şifre korumalı makinelerde bazen bir kaç kez yurtdışı makine üreticisi ile de yazışmak gerekebiliyor, bu sebeple servis bir kaç kez tekrarlanabiliyor )
Ya da sadece motor sürücü değişimi ( cihaz hariç ) veya parametrelerin yeniden ayarlanması için ne kadar ücret alıyorsunuz?
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Bu çok göreceli bir soru; fabrikanın konumu,daha önceki alışverişlerde yaşadığınız gecikme veya güvenilirlik, yapılan işin yükü,kaç kişi ile müdahale edildiği gibi bir sürü parametre var. Ancak ortalama 30km yol+4 saat işçilik+devreye alma+kdv+ yapılan işin garantisini de hesaba koyup fiyat verebilirsiniz.
He öyle yerlere girersiniz ki 500€ desen eyvallah der ama bir kuruş alamassın. Firmaya göre ücret verildiği de bir gerçek.
Ancak bu işi yapıyorsanız servis formu doldurup,ücretini yazıp imzalatmanızı tavsiye ederim. Hatta mümkünse faturayı yerinde kesmenizi+imzalatmanızı...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,837
Mesajlar
920,876
Kullanıcılar
450,932
Son üye
ibo45

Yeni konular

Geri
Üst