Bıraksalar 14 (ondört) saat uyuyorum, geçen mevzusu oldu şöyle söyledi bir arkadaş " bir filozof var biliyormusun, elmayı sapından tutup koltuğa oturuyor ve uyumayı bekliyor, uyuduğu anda elma yere düşüyor ve filozof uyanıyor, işte sadece uyuduğu zaman bukadar" söylediğine göre uyumak sadece beyini dinlendirmek için gerekli, herkes beyninin uzun müddet çalışmasına dayanamıyor bu yüzden uykuya ihtiyacımız varmış, bedenin ise uyku haricindede dinlenmesi mümkünmüş ama bence bu kadar basit değil, uykuda kaslar kendini tamamen bırakır, kalp atışı yavaşalr bedende daha hızlı dinlenir vs. vs. bunun yanında beyaz şovada çıkan bir amcamız 7-8 senedir hiç uyumuyor ve benzeri insanlarda var. Ayrıca bir belgeselde normal bir insan uyuyumama deneyi yapıyordu 14 gün uyumadı sonra nakavt ama ilginçtir uyuduktan sadece 10-12 saat sonra uyandı ve normal devam etti bu mevzu derin bende uzun süre uyuma problemi olduğundan epey araştırmıştım ama uyumaya devam ettim çok severim uyumayı ama keşke ben uyurken zaman dursa, keşke o filozof gibi kısacık uyusamda 4 saat uyumuş gibi hissetsem.