İşçilik için mi bu verdiğiniz ücret acaba ?Anahtar teslim 60.000€'ya yaparlar.
soruyu soran arkadaş malzemeler hariç demiş çok değil mi ?250kw lik anahtar teslimi verilen fiyat 325000$ dir firma konyadadir. ancak bana genede ekonomik gelmedi.
soruyu soran arkadaş malzemeler hariç demiş çok değil mi ?
Kardeş 250 kWatt için watt başı 1€ fiyat vermişler sana uygunbiraz pazarlıkla 0.9 - 0.95€'ya yaptırabilirsin. Ama Panel ile inverter'a bak bazıları çok kalitesiz kullanıyorlar, konstrüksiyon kalitesi de önemli.250kw lik anahtar teslimi verilen fiyat 325000$ dir firma konyadadir. ancak bana genede ekonomik gelmedi.
İşçilik değil her şey dahil ücret, zaten panal %50, inverter % 15, konstrüksiyon %10-15 eder, Elektrik şalt malzemesi falan da alacaksın. Bu işlerde işçilik çok olmaz, projesi sistemi vs. çok tutar. Ama şöyle bişi var sen kendin malzeme satın almaya kalksan hayatta o fiyatlara yapamazsın. İşçiliği de kendin yaptığını farzediyorum, 50 kWatt paneli en dandik firmadan alacağın fiyat 0.52-0.55 €'ya alırsın, firmalar 0.50'nin altına alırlar. İnverter da hakeza öyle..İşçilik için mi bu verdiğiniz ücret acaba ?
İlla euro çünkü Panel fiyatları ona endeksli, TL olmuyor güneş işinde.. Hayır sanki €/tl çevrimi çok zor boşuna kirletme forumu..TL'ye yapmazlar yani ille euro olacak.