Evet yukarıda yazdıklarımın tamamında sorunlu Panel masa üzerinde hiç bir yere bağlı değil iken okundu....tekraren sorayım ne ölçmeliyim? diyotları teker teker ölçtüm sağlam görünüyor..diyotlar yerlerinde iken sadece 2 ve 3 nolu terminaller arasında iki yönlü geçiş var , 1-2 ve 3-4 arasında geçiş tek yönlü..başka bir ölçüm yapmamı istiyorsanız terminal numaralarını kullanarak yazarsanız ölçeyim.
kısa devre okuduysa panelde diğer paneli de çıkartıp onuda deneyin onda kısa devre vermiyorsa kısa devre olan Panel içindeki bağlantı yerleri kopmuştur veya çatlamıştır içini açıp bakmak lazım
kısa devre okuduysa panelde diğer paneli de çıkartıp onuda deneyin onda kısa devre vermiyorsa kısa devre olan Panel içindeki bağlantı yerleri kopmuştur veya çatlamıştır içini açıp bakmak lazım
Kısa devre şüphesini ben sorunlu panelin sadece 2 ve 3 no lu terminaller için düşündüm..yoksa panelin tamamı için kısa devre yazmadım... diğer panellerde sorun yok, onlar olması gerektiği gibi şarj ediyorlar.
O zaman yapılacak en iyi şey içini açıp bakmak (bazıları yapışkan contalı oluyor) yapılamayacak düzey de ise 2 güneş paneliyle devam etmek bence yada yeni güneş paneli almak
O zaman yapılacak en iyi şey içini açıp bakmak (bazıları yapışkan contalı oluyor) yapılamayacak düzey de ise 2 güneş paneliyle devam etmek bence yada yeni güneş paneli almak
Gözden çıkarttıktan sonra bir şekilde deneriz de ben neden Panel ölü yorumundasınız onu merak ediyorum..2 ve 3 nolu terminaller arasında bir sıkıntı var gibi ama aslında ne olmalı onu da bilmiyorum...