güneş pili amperi değişkenliği

Panel 60 w aküm 80 A haftada 2 gün toplamda 15+15=30A kullanıyom rgülatör pvm güneşlenme saatini kışın ölçmedim
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
En iyisi 1 tane daha60w panel alayım volltaj yükselticiyide 20 volta ayarlıyayım bana kışın en az bu şekilde 5 amper verir çünkü kışın hava genelde kapalıda olsa yeter ?
 
60 / 18 = 3.3 amper. 80 amper aküyü sarj etmesi biraz zaman alacaktır. Hele kış aylarında. Bencede ikinci bir panel ile desteklemeniz mantıklı. Eğer şarj regülatörünüz 10 amperi destekliyorsa bir adet bariyer diyotu kullanarak ikinci bir şarj regülatörü almadan kullanabilirsiniz.
 
Bariyer ditotu iki panel arasınamı koycam ikisini paralel bağlasam sadece yetmezmi regülatör 10 a bu
 
bariyer diyotunu her panelin artı ucuna takılıp çıkışı birleştirilerek şarj regülatörüne girilecek. eksiler birleştirilerek eksiye girilecek.Yani 2 adet kullanılacak.
 
Panellerde bu özellik yokmu olmasa ne olur kaç a diyot kullancam
 
ama 2 paneli nasıl bağlayacaksınız.

Paralel derseniz ve panelleriniz özdeş değilse biri diğerinin üzerinden akım akıtacaktır. Buda panel ömrü için iyi bir durum değil panelden ters akım akmamalıdır.
 
MBR20100 olabilir muadil 10 amper geçirebilecek hızlı diyot kullanabilirsiniz. Çalışma testlerini yaparken ufak bir soğutucu gerekebilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,973
Mesajlar
922,211
Kullanıcılar
451,167
Son üye
emrozgnnn

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst