dost123
Üye
Benim hep düşündüğüm bir hayalim var,mesela istanbul,bir uydu düşünün dünyanın etrafında dönmeyen dünyayla aynı anda hareket eden yer çekimine bağlı olarak ve 24 saat istanbulu kameralarla,gece görüş kameralı ve ısıya duyarlı diyer sistemlerle donatıldığını ve görüntü aldığını sonra bu görüntüleri yer istasyonuna göndererek güçlü bir bilgisayarda muhavaza ettiğini,ve her kurumun yararlanacağı bir bilgi deposu,aslında projem geçmişe bakmak istanbulu 24 saat kayıt altına aldığından yakın geçmişteki her tarih,gün ve saate gidebildiğimiz,diğelimki istanbulda bir cinayet işlendi ama delil yok polis zorlanıyor katili bulmak için,hemen uydunun kaydettiği bilgisayardaki görüntülerden bakmak 24 saat 7 gün aralıksız gelişmiş kameralarla gece gündüz bulutlu havalarda ısıya duyarlı kameralarla cinayetin işlendiği tarihe bakmak ( bu dediğim görüntiler resim olarak değil video kayıtları böylelikle iş kolaylaşır ) sonra cinayetin işlendiği yerde neler olmuş bakmak haa akla gelebilir bulutlu havada ısıya duyarlı kameralar sadece ısıyı gösterir ozaman kayıtlara alınmış diğer günleri aralıksız takip etmek ve o ısıyıyı açık havada çekilmiş görüntülere kadar takip etmek bulunduğunuz ana kadar herşey kayıt altında olduğundan cinayetin olduğu günden itibaren her saniye,dakika ve saate güne bakılabilir böylelikle bulunduğunuz anda katilin nerde olduğu buluna bilirmi?
tabii bu bir düşünce,fikir sadece aklıma geldi ve paylaşmak istedim
tabii bu bir düşünce,fikir sadece aklıma geldi ve paylaşmak istedim