Gelin Rüzgar Türbini Yapalım

TeŞekÜr ederİm.Şekİl 1-2 -3-4-5-6-7-8 dekİ ÖlÇÜler demek İstemİŞtİm.mesela kaÇlik rulman kullanilacakkullanilacak demİr mİl uzunligu kaÇ cm galvanİz boru kaÇ cm bunun gİbİ detay ÖlÇÜler.İlgİlenİrsenİz meemun olurum teŞekÜrler
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
islam_joker ' Alıntı:
demek istediğim bunu yapmışlar vede boyut ölçüleri de fazla birşey değildi yani bunun gibi ciddi birşey yapabilen yokmu hiç aramızda

Değerli arkadaşım,
Konu başlığında da belirtildiği gibi bir çalışma başlatılmış. Bu konu herkese hitap ettiğinden dolayı, herkes kendi imkanına göre değerlendirecektir. Şef beyefendinin vermiş olduğu örnek çalışma, insanların ufkunu genişletecek bir çalışmadır. Yani enerji üretimine alternatif olabilecek, küçük yüklerimize hizmet edecek türden. Elbette teknolojinin bize sağladığı imkanlarla bu sınırlar zorlanabilir, daha iyileri de yapılabilir. Şayet elinde artı değer katabilecek projeler varsa lütfen bizimle paylaş. Yalnız paylaşılanlara da yapıcı bir şekilde yaklaşmamız gerektiğini lütfen unutmayalım.
Saygılarımla.
 
Sayın islam_joker arkadaşım !
Verdiğin linkler için teşekkür ediyorum. İnternette o siteleri ve daha birçoklarını ziyaret ettim ve herbiri farklı konularda ufkumu genişletmeye yardımcı oldu.
Ayrıca fuarda gördüğünüz o türbini bende gördüm, resmini çektim, resmi aşağıda.
Rüzgar türbinlerinde kullanılan flexi kablo ithal eden bir firma standına koymuş, kimse kabloyla ilgilenmiyor, herkes türbine bakıyordu. Ben sorduğumda 220 v. 600w. demişlerdi.
220 v. üretmesi için 1500 d/dak dönmesi gerektiğini ve bu tip küçük türbinlerin rüzgarda pek 1500 devirde dönemeyeceğini söylediğimde beni tersleyerek ben kablo satıyorum kardeşim devrini mevrini anlamam demişti.

Ayrıca o türbinleri yapmak için adamlar bir kucak dolusu yatırım yapıp, fabrika kurmuşlar ve fabrikada mühendislerin, ar-ge cilerin yanında yapıyorlar. Benim onlarla aşık atmak gibi bir niyetim yok. Elimizde bulunan veya her an bulabileceğimiz basit malzemelerle nasıl yapılır onu anlatmaya çalışıyorum. Ayda 50 ytl, 100 ytl ayırarak yapmaya çalışıyorum.

https://www.kontrolkalemi.com/forum..._enerjisi_ile_elektrik_uretmek-t35708.20.html adresinde önceki yaptığım çalışmalar var.


http://www.trtube.com/izle.php?v=fwyemgaalx adresinde de videosu var. İzlemeni tavsiye ederim.
 
zeybek26 ' Alıntı:
islam_joker ' Alıntı:
demek istediğim bunu yapmışlar vede boyut ölçüleri de fazla birşey değildi yani bunun gibi ciddi birşey yapabilen yokmu hiç aramızda

Değerli arkadaşım,
Konu başlığında da belirtildiği gibi bir çalışma başlatılmış. Bu konu herkese hitap ettiğinden dolayı, herkes kendi imkanına göre değerlendirecektir. Şef beyefendinin vermiş olduğu örnek çalışma, insanların ufkunu genişletecek bir çalışmadır. Yani enerji üretimine alternatif olabilecek, küçük yüklerimize hizmet edecek türden. Elbette teknolojinin bize sağladığı imkanlarla bu sınırlar zorlanabilir, daha iyileri de yapılabilir. Şayet elinde artı değer katabilecek projeler varsa lütfen bizimle paylaş. Yalnız paylaşılanlara da yapıcı bir şekilde yaklaşmamız gerektiğini lütfen unutmayalım.
Saygılarımla.

sana katılıyorum zeybek usta

şurda şef ustamız bir şeyler göstermeye çalışıyor illa bir şey sokacaklar.
şef ustamız bunu elinden geldiğince gerçek olarak yapmış
belki diğer arkadaşlar bunun nasıl yapıldığını bilir. ama buraya o kadar kişi giriyorki
onlarda sebep leniyor.
şef ustamızın yaptığı rüzgar türübünü gördüm hayran kaldım.

bazılarımız kağıt üzerinde yaparız sonu yok.

şef ustam devam..olumsuz ne konuşurlarsa kanuşsunlar devam et.
ama bazılarınında güzel fikri olur .
saygılarımla
 
şef ben öncelikle özür diliyorum
kırıcı olduysam affedin böyle hiç bir gayem yoktur bunu bilesiniz ama bilmiyorum ben de şimdi 4 yıllık okumak için çalışanlardanım vede biliyorumki bu tür işler maliyet gerektirir vede ben de tam olarak bu işe başlamak için temel oluşturmak istiyorum vede üniver ortamında bunu gerçekleştirmek istiyorum belki bir kaç sene bu olayımız uzayacak ama dediğim gibi önemli olan birşeyler başarmak bir şeyler hedeflemek gayet kötü bir şey söylemek değil

vede bu fuardaki türbin hakkında tam bilgi alamadığımı belirttim yani mümkünse zamanı geldimi bende böyle birşey yapmak istiyorum ama bu orayada koyduğum bazı türbinlerde de gördüm 30 w gibi enerjiler üretiyorlar buda dikkatimi çekti ne bileyim ama böyle çalışmaları görünce biraz böyle bir içime keşke bende başlaya bilsem böyle projelere diyorum ama dediğiniz gibi bazı şeyler maliyet fazla ister vede bende şu an ne maliyet ne vakit var diyebilirim
 
ben şefin çalışmasını daha önceden bobin kısmını daha ilk yaptığı zamanlardan beri takip ediyorum ama dediğim gibi bende de imkanlardan dolayı birşey yapamadım mümkün olursa bundan sonra bir icraatım olmadıkça bir şey yazmamaya dikkat ederim kimseyi inciltmek gibi bir niyetim yok vede kimsenin hırsını kırmak istemem aksine buraya koyduğumuz tüm türbinleri bizim sitelerimizden yurdum insanının yapmasını gönülden isterim tekrardan özürdiliyorum

bundan sonrada sezsiz takipçilerden olucaz kusura bakmayın
 
Estağfurullah islam_joker arkadaşım !
Bu açıklamayı beni kırdınız diye yapmadım ve kırılmış ta değilim. Sadece bilmemiz gereken bazı konuları açıklığa çıkarmak istemiştim. Zaten farkındaysanız sözlerime teşekkür ederek başladım.

Benim örneğini verdiğim türbin 12 v. 50 - 60 w. civarı elektrik üretir. Bizim amacımız fırata dicleye baraj kurmak değil. Evimizin yanında akan küçücük bir dereden yararlanmak gibi bir şey.

Forumda bazı arkadaşlar amatörce türbin yapmak istediğini, nasıl yapılacağını bilemediğini yazdığı için böyle bir konu açtım.

Ayrıca eğitim hayatında başarılar diliyorum.

Bu yazıyı tam gönderirken yeni mesaj geldiği yazısı çıkınca devam etmek zorunda kaldım.

Tekrar söylüyorum, kesinlikle kırılmış değilim. Sessiz kalmanızı da istemiyorum. Her türlü fikir alış verişi yapacağız. Zaten forumun amacıda bu değilmi ? Yapıcı eleştirilere her zaman açığım.

Hoşçakal. Allaha emanet ol sevgili kardeşim.
 
Şefim o kadar önemli bir konuya değinmişinki allah razı olsun.Açıkçası bulunduğum şehirde bu iş üzerine yurt dışı ve yurt dışı çalışmalar yapan çok sevdiğim bir hocam zamanında tüm avrupa ve türkiye üzerindeki hava tünellerini inceleyip bu rüzgar gülü projesini bakanlığa sunmuş ve hiçbir sonuç alamadığını söylemişti.O zamanlar nekadar önemli ve faydalı bir proje olduğuna gerçekten inanmıştım.Şimdi ise devletimiz heryerde büyük güçlerde heryere rüzgar gülü yapmak için seferber olmuş sanki.İnanmıyacaksınız belki ama milyon dolarlar harcayıp kendi ihtiyacı için rüzgar gülü işleten bir firmaya bu devletimiz vay sen memleketin rüzgarını kullanıyorsun deyip ödeme istediğini duydum.Olurda bu kadar siyaset olmaz hocam.Düşünüyorumda bu başlatmış olduğunuz proje içinde yarın öbürgün kapımıza dayanmasınlar:)Hocam bu işi biranönce hepbirlikte çözelim derim.Biliyoruzki bu bir milli servet.Şu yaşadığımız zamanda bu projenin üzerine neden gidilmediğinide siyasete bağlıyorum.Proje derken milyon dolarlık değilde herkesin evinin ihtiyacını giderecek kadar olanı:)Hocam çalışmalarınız için size sonsuz teşekkür.Bu işi enkısa zamanda ve en iyi şekilde sonuçlandırmak dileğiyle bende araştırmalarıma ve çalışmalara başlıyacağım.Tüm kontrol kalemi üyelerini bu projeye davet ediyorum.
 
bildiğimiz mOpet (moblet marka motorlubisiklet manyatosu )minimumda 7volt 4,5 a
450d/d
maksımumda4500d/d47volt 4,5 amper veriyor
iki-üc ve dört bobini diyotlarla birleştirince amperi yükseltik
------------------
dc motorları ucuza gemi söküm ve satış yerlerinden temin edebiliriz
 

Forum istatistikleri

Konular
128,765
Mesajlar
920,288
Kullanıcılar
450,836
Son üye
mg660

Yeni konular

Geri
Üst