Merhaba öncelikle herkese. Geçen gün Discovery Channel'da izlediğim bir programda, rüzgar türbinlerinden
Elektrik elde edilişini anlatıyordu. İzledim ve ilginç buldum. Aslında tabiki çok çok önceden bu konu hakkında bilgim vardı yüzeysel olarak. Daha doğrusu varlığı hakkında. Her neyse, dedim kendi kendime, ben de küçük bi model yapayım, uğraş olur benim için, hem de üç beş küçük şey çalıştırırsam ne mutlu bana dedim. =)
Tabi hemen incelemeye ve araştırmaya geçtim internete. En sonunda gecenin bu saatinde bu siteyi buldum, bu başlığı buldum. İlk 5 6 sayfayı okudum dedim ki sanırım bana yardımcı olacak konu bu. Üye oldum ve şu an yazıyorum.
Çok bilgim yok hatta belki hiç denilecek kadar az. Şunu sormak istiyorum, pervaneyi yaptık diyelim. Ortada delik açtık böylece kullanacağımız motorun bir ucunu oraya sokabileceğiz. Oraya yerleştirdikten sonra gerekli rüzgarı elde ettiğimizde motorun o ucu dönüp de bizim istediğimiz sonuç elde edilecek mi ? Bunu merak ettim ve sormak istedim. Biliyorum ki motorların yapısında bi ucunda motorun genişliğine göre baya ince bi uzantı oluyor , uç oluyor. İşte bu uç , uzantı , motorun iskeletinden bağımsız dönecektir değil mi ? Motorun iskeleti sabit durup , diğer ucundaki kablolar da sabit kalacaktır değil mi ? Böylece o sabit kalan kabloları istenilen şeye bağlayıp (akü, ampül vb her neyse) çalıştırabiliyoruz aletimizi ?
Anladıklarım veya bildiklerim doğru mudur efendim ? Yarın yanıtınızı okuyup girişime başlamak istiyorum. Çarşıya gidip gerekli malzemeleri alıp işe sokulmak istiyorum. Sabırsızlıkla bekliyorum yanıtınızı.
Şimdiden teşekkürler.