Gelin Rüzgar Türbini Yapalım

Mehmet bey çalışmanız çok güzel olmuş tekrar tebrikler.Benim öğrenmek istediğim 3-4 amperi kaç devirde veriyor böyle bir veriniz var mı?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Çok teşekkürler sayın knot !
Yazımda da belirttiğim gibi 300 devirde bu enerjiyi alıyorum.
Geçen ay İstanbul Fuar Salonunda yenilenebilir enerji fuarı vardı. Bu fuarda yabancı menşeili rüzgar türbinleri vardı. 200 wattlık bir türbin en az 800 - 900 devirlerde üretim yapıyor.
Bunu gördükten sonra yaptığım türbinlerin ne kadar verimli olduğunu daha iyi anladım.

Merakımı hoş görün, ismimi nerden biliyorsunuz ?
Profil bilgilerinde ismim yazılı değilde...
 
Son düzenleme:
Sn.Mehmet bey ben F.Sarac çalışmalarınızı yakınen takip ediyorum.Artık hobi olarak da ilgilensem bile bu zevkli uğraşdan bir türlü kopamıyorum.Bu platformda sizi görünce daha iyi mesajlaşabileceğimizi düşündüm.Malum dediğiniz gibi bir süre maydonoz olmamak gerekir. Selamlar...
 
Aleykümselam sayın saraç.
Sizi burada görmek büyük kıvanç. Aramıza hoşgeldiniz.
 
Sn.Şefim benim dikey kanatlı R.J yapma imkanım olmadı sizin epeydir üzerinde çalışdığınız dikey r.j nin son durumu nedir? Belirttiniz de ben mi gözden kaçırdım bilemiyorum.Bir çok üstat dikeylere pek hoş bakmasa da kanadın ani yön değişikliklerinden ben de her zaman şikayetçi olmuşumdur.Sizin dikeyin sonuçlarını merakla bekliyorum.
 
Resmini gördünüzmü bilmiyorum.
O resimdeki türbin kanatları bitti. Şimdi sırada 48 v. 2000 w. alternatör imalatı var. Pazartesi bobin teli alıp, sarımına başlayacağım inşaallah.
 
herkeze selam ben evimin üzerine yapmak istiyodum. Bir arkadaşım dediki yatay yaparsan rüzgarın estiği yün önemsiz olur ve yapımıda kolay olur dedi. Sizce şu resimdeki gibi olursa nasıl olur.

olcum_aleti.jpg
 
Fotğraftaki bir rüzgar ölçer(anonometre)dir.Bu dizayn ile verimli sonuç almak çok zordur.Kuyruksuz da olur ama şekli böyle değil.İllede ben yapacağım diyorsanız klasik kanat düzeni ile başlasanız daha kolay olur birçok veri bulabilirsiniz.
Sn.şef 34 yeni yaptığı r.j nü fotoğrafları ile çok güzel göstermiş buradan faydalanabilirsiniz. El beceriniz,ustalığınız ve atölye ortamınız varsa yapabilirsiniz.Bunlar yok ustalara yaptıracağım diyorsanız sizi zorlu bir yol bekliyor.
 
Sn. Şefim kanatların arkasına rüzgar yönlendiricisi yaparak yeni bir dizayn oluşturucam demiştiniz bu herhalde o projenin devamı. Ben şimdiye kadar
bitirmişsinizdir diye düşünmüştüm onun için herhangi bir veri varmı dedim.
Sarımda ve sonuçlandırmada başarılar dilerim...
(Biliyorsunuz emekliyim yardıma ihtiyacınız var ise elimden geleni yapmaya hazırım) Selamlar...
 
Selamun aleyküm
ŞEF onursal üyesiinin ilk mesajındaki Su akar Türk bakar sözü için yazıyorum yoksa ki; konu ile alakalanmak ayrı bir zaman gerektirir.
Bu söz dayanaksızdır ve de bizden olmayanların söylemesi ile bize düşmanlığı da içerebilir özellikte bir söz olabilir. Türkler her zaman gerek bilimde gerekse de teknikte belirli bir yerdedir. Son zamanların veya birkaç yüzyılın popüler gibi gösteriölmeye çalışılabilen propagndaları ile Türk lerden bir şey azalmaz; ancak yanılış anlaşılma ve Türk lerin kendine güvenine zarar gelebişlir;ki Allah(c.c.) güvenimizi tazelesin.
Manevi olarak yazdığım şu halde; maneviyatın aykırısındaki ve çekişmeden doğmuş olabildiği ihtimalleri taşıyabilen dünya siyaseti sözleri mantık tartışmasına göre fazla anlam ifade edemez.
Dünya biliminin ve de teniğinin ne kadarını Türk lerin ve ne kadarını maneviyat sahibi insanların yaptığı ortadadır.
Diğr mesjlarda konu ele alınmış mıdır bilmiyorum.
Hayırlı günler dilerim.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,062
Mesajlar
922,920
Kullanıcılar
451,333
Son üye
Buderusss

Yeni konular

Geri
Üst