sevgili meslektaşlarım sizin bu konu hakkında ne kadar istekli ve azimli olduğunuz muhakkak.
fakat bu yukarıda tarifi yapılan ve emek harcayan abime saygı duyuyorum, yalnız itiraf etmeliyimki bu rüzgar gülü ihtiyaca yönelik enerji üretemez.
Hocam gerçekten üzgünüm ben bu konuda sizlerden daha gerçekçi çalışmalar beklerdim.
Bu konuda haddim olmayarak sizlere kısaca bilgi aktarmak istiyorum.
Rüzgâr türbinleri, rüzgârdaki kinetik enerjiyi önce mekanik enerjiye daha sonra da
Elektrik enerjisiye dönüştüren sistemlerdir. Bir rüzgar türbini genel olarak kule, jeneratör, hız dönüştürücüleri (dişli kutusu), elektrik-
Elektronik elemanlar ve pervaneden oluşur. Rüzgârın kinetik enerjisi rotorda mekanik enerjiye çevrilir. Rotor milinin devir hareketi hızlandırılarak gövdedeki jeneratöre aktarılır. Jeneratörden elde edilen elektrik enerjisi aküler vasıtasıyla depolanarak veya doğrudan alıcılara ulaştırılır.
Öncelikle rüzgar hızının sabit olduğu alanlarda kurulması uygundur ve bu nedenle de dünyada pek çok yer elverişli değildir. Rüzgar şiddeti 7 sınıfa ayrılmaktadır. Bunlardan 7. sınıfdaki rüzgarla son derece kuvvetli, 2. sınıfdakiler ise bir esinti şeklindedir. Elektrik üreten türbinler için ise 4.sınfdaki rüzgarların'ki bu yıllık ortalama rüzgar şiddetinin 19.2 km/saat olduğu uygun olduğu kabul edilmektedir.
Kullanımdaki rüzgâr türbinleri boyut ve tip olarak çeşitlilik gösterse de, genelde dönme eksenine göre sınıflandırılır. Rüzgâr türbinleri dönme eksenine göre "Yatay Eksenli Rüzgar Türbinleri" (YERT) ve "Düşey Eksenli Rüzgar Türbinleri" (DERT) olmak üzere iki sınıfa ayrılırlar.
Pervane
Rüzgar enerjisi ile dönerek kinetik enerjiyi mekanik enerjiye çevirir. Rüzgarın aerodinamik yapısına ve kullanılacak bölgeye göre tasarlanır.
Dişli Kutusu
Pervanelerden gelen hareketi 50 kat arttırarak elektrik jeneratörüne iletir.
Yüksek Hız Şaftı
Dişli kutusundan gelen hareketi elektrik jeneratörüne iletir. Ani ve aşırı yüklerde sistemin zarar görmesini engeller.
Kule
Bütün elemanların üzerinde bulunduğu, elektrik kablolarının geçtiği elemandır. Kurulacak bölgeye göre boyutları değişebilir.
Elektrik Jeneratörü
Dişli kutusundan gelen hareketle, mekanik enerjiyi elektrik enerjisine çevirir.
Dış Koruma
Rüzgar türbinin elemanlarını dış ortamdan korur.
Alternatif enerji kaynakları konusunda araştırmalarım devam ediyor, özelliklede elektrokimyasal enerjiyi elektrik enerjisine dönüştüren sistemler çok ilgimi çekiyor.
Bu konuda yapılan çalışmalar var fakat geliştirilmesi gerekiyor, Yakıt hücreleri dünyada çığır açabilecek ekonomik, sessiz, mobil taşınabilir cihazlar.
Evinizinde bir çamaşır makinası kadar yer işkal eden, sürekli enerji üreten bir sistem size gelecek fatura sadece su faturası
kısaca çalışması; Bir yakıt hücresi kendi içerisinde hidrojen ve oksijeni suya dönüştürürken bu reaksiyon sonucu
elektrik akımı üretilir.Yakıt hücreleri ürettikleri elektriği DC olarak üretirler. İnvertör sayesinde AC ve 50Hz salınım sağlanarak kullanılabilir. Peki vermeden almak bize göre değil, bu sistem bizden ne ister? Yakıt hücreleri elektrik üretmek için iki maddeye ihtiyaç duyar; oksijen havada bol miktarda var, ikincisi hidrojen oda doğada bol bulunan maddelerden biridir.
Sevgili dostlarım bilgi ve paylaşımlarınız için teşekkür ederim.