Bugün kilerde bir araba teybi buldum ve hemen çıkardım eve , söktüm ve motora eriştim. =)
Elimde bir araba teybi motoru mevcut. Sanıyorum ki bu motor , benim aradığım sabit mıknatıslı dc motor. Pille çalıştırdım ve souç da olumlu. Motorda arıza yok.
Bir pvc boru aldım küçük boyutlarda. 4 parçaya kestim. Pervanemin kanatları da hazır. Teybin kasasını da kanatları monte etmek için kullanıcam. Şimdi sadece bir aletle bu kasayı kesmek, matkapla vida için delikler kesmek kaldı. Onları da bugün yapabilirsem yapıcam , olmazsa yarına kalacak. Umarım sonuç olumlu gerçekleşir. =)
------------------------------
Sayın arkadaşlar, bir soru sormak istiyorum. Şimdi bu bulduğum motorun diğer tarafında iki kablo var. Bu kabloları küçük bir ampüle bağlayıp mile bağlı pervaneyi hızlıca çevirsek ampülü yakabilir miyiz doğrudan? Yoksa ara eleman olarak kullanmamız gereken şeyler var mı ? Yapmam gereken şeyler var mı?
Çünkü küçük bi disk gibi bi şey buldum onu taktım hızlıca çevirdim, olumlu bir sonuç alamadım. Acaba dedim etki mi güçsüz kalıyor, yoksa başka bir iş mi var bunda.
Yardım ederseniz sevinirim.