Ben bir zamanlar yapmıştım.Tabiki o kadar pahalı cihazları elimizdekilerle yapabiliyor olsaydık çok süper olurdu ama maalesef öyle bir şey mümkün değil.
Teşekkür ederim.Bu dedikleriniz doğrultusunda yapıp size videosunu paylaşırım.8.2R ler ile test et.
LM1875 lerin güç harcaması 8 ohm da minumumdur.
Yani herhangi bir hata yapmazsan son seste LM1875 leri yakabilmen mümkün bile değildir.
Bass potu max açık iken volüm potunu da max aç. Kısa süreli olarak anında 0db yi ayarlayabilmen lazım.
Yani bir iki dakika içerisinde.
İdeal ölçüm için 100Hz verip ampli çıkışını belli bir güce göre ayarlayabilirsin.
Örneğin ampliye belli bir seviye girip çıkışında 4V olacak şekilde ayarlarsan 8 ohm da 2Watt alacak şekilde ayarlayabilirsin.
2W ı da ibrelerde 2W olarak ayarlarsan tamamdır.
Ama istersen max seste elde ettiğin gücü ölçerek te ibreyi ayarlayabilirsin.
Örneğin max seste çıkışta 8V alabilirsen takribi 8W RMS elde edersin. Bu değeri de ibrede 8W a ayarlarsın olur.
Çalışmalarımıza PPM için başlasak da ibreler bizi yarı yolda bırakmış olsa da şunu düşündüm.Günümüzde herkesin bildiği ve kullandığı isim olarak bu göstergeler hep Vu-metre .Ölçüm için PPM kullanan veya bilen olduğunu pek düşünmüyorum(profesyoneller hariç). Piyasaya sunulan ürünler de Vu - metre kullanıcılarına yönelik heralde.
İşte gerçek amacımız budur.Açıkçası ben PPM in Vu-metreden farklı olduğunu DIN (Alman standartlar enstitüsü) standartını ,skala çeşitlerini bu yaptığımız çalışmalarda öğrendim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?