GERİLİM DÜŞÜMÜ İÇİN ÇÖZÜM ÖNEREBİLİRMİSİNİZ?

AKSİMSEK

Üye
Katılım
2 Haz 2007
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
40
22KW gücünde dalgıç pompamız var.trafo ile arasında 1000metre mesafe var 380volt olan gerilim yıldız çalıştığında 325volta üçgende ise 290 voltlara düşüyor şu an içinde ne trafo almaya ne regülatör almaya imkanımız yok saatte 5 dakika kadar yıldız çalıştırıp su ihtiyacımız karşılıyoruz tecrübesi olan arkadaşlardan ricam bildikleri bir çözüm varmı? frekans la falan yardımlarınızı bekliyorum
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
trafonun gerilim ayar kademelerinden trafo çıkış gerilimini yükselttirin.
 

elinizde trifaze kondansatör varsa " motora " direkt paralel bağlayın.20 ~ 25 Kvar 400VAC. yıldız bağlıyken motorun şebekeden çektiği reaktif enerjiyi kondansatör karşılayacağından kablonuzdan geçecek akımın düşmesiyle beraber akımda azalacak ısı ve gerilim düşümü azalacaktır.Motorun cos. göre fayda sağlayacaktır. )
 
önerinizi deneyeceğim teşekkür ederim yanlız bir sorum daha olacak acaba motoru yıldız bağlantıda maksimum ne kadar çalıştırabilirim?
 
kinetik enerji trafo kademe ayarı yükseltildi.
 
https://www.kontrolkalemi.com/forum...leri/61485-kablo-kesiti-hesaplama/sayfa2.html

Burada benzer bir konu için örnek bir hesap var oradan yola çıkarak kendi sistemin için gerilim düşümü hesabı yapıp kablo kesitini hesaplayabilirsin...

 
genius bey trafonun çıkışını neye göre 390-400 alacağız ? trafodaki gerilimi nasıl artırabiliriz ki ?
 
Değişik çözümler var ama hepside maddiyata dayalı sende imkanımız yok diyorsun. frekansla arttırman için sürücü kullanmalısın. ayrıca sürücü gerlimi artırmaz. sadece motorun hızı değişir.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…