Gerilim düşümü hesabı

trex55

Üye
Arkadaşlar bir bina tesisatıyla ilgili Trafo-Ana Pano arası 75 m, Anapano-Tali Pano arası 30 m ve Linye hattı 15 m. Bu durumda gerilim düşümü %e1+%e2+%e3 şeklinde 3 kısım içinde gerilim düşümlerini toplayıp buluyoruz doğru mudur? Bu durumda gerilim düşümü %1,5 un altında olmalı mı? Yoksa 3 kısım içinde ayrı ayrı gerilim düşümü incelemesi mi yapılıyor ? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Benim bildiğim ayrı ayrı gerilim düşümü incelemesi yapıldığı.

Trafo-ADP arası hesaplanır... Trafo ile Yapı Bağlantı noktası arası %5 i kontrol edeceksin..

ADP giriş bağlantı noktası (İç tesisat yönetmeliğinde Yapı Bağlantı kutusu der) ile en son tüketim aracı arasında ayrı hesaplanır. Burada da < %1,5 kontrol edeceksin...

anladım eyw

Trafo-ADP arası hesaplanır... Trafo ile Yapı Bağlantı noktası arası %5 i kontrol edeceksin..

ADP giriş bağlantı noktası (İç tesisat yönetmeliğinde Yapı Bağlantı kutusu der) ile en son tüketim aracı arasında ayrı hesaplanır. Burada da < %1,5 kontrol edeceksin...
arkadaş net olarak özetlemiş...

arkadaşlar benim bilemediğim bir konu var gerilim düşümü hesabı yaparken iletkenler için k3 m3 bilgileri isteniyor m3 denkleminde m3=100.x0 / 3v2 var bu denklemdeki x0 neyi gösteriyor onu bilemedim bilgi verirseniz sevinirim

Ekteki bilgilere bakınız.

Ekli dosyalar

• AG-OG k-m katsayıları.rar
    79.1 KB · Görüntüleme: 53
  • tek04[1].pdf
    33.4 KB · Görüntüleme: 40

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,801
Kullanıcılar
452,603