öncelikle arızalı yerle ilgili elimizde çok detaylı bir bilgi veya bizim yaptığımız araştırma yok........
farzederek yaptığımız değerlendirmeler ve ihtimalleri azaltma olduğunu belirtmek isterim.....
AG parafudr koruması da buna bir örnek.bunu tesisatta eksiklik olarak görüyorum...AMA İLLA BUNDANDIR DEMİYORUM..
şöylede yapabilirdik.....
topraklamayı kontrol edin
nötr bağlantılarını kontrol edin.....
tr tesis topraklamasını kontrol edin.....
ag dağıtım panosunu test ve kontrol edin..
tr testi yaptırınız..
kat panolarında k.a.r. olduğu yazılmış ...ana tmş de kaçak akım sistemi uygulaması yapılmışmı..
arıza başladığında sisteme müdahale olmuşmu,olmuşsa yapılan iş ve değişiklileri kontol edin...
vb. önerilerde bulunup sdece mesaj yazmış olurduk kanısındayım..
yapılan ölçümlerin analizlerin paylaşılması mümkünse foruma yüklemesini konuyu açan arkadaştan rica ediyorum..daha iyi analaniz yapabiliriz kanısındayım.....
zaten bu tür arızalarda ayrıntıları bilmeden illa bundandır demek doğru olmaz..
mutlaka gözden kaçırılmış veya önemsenmeyip bundan değildir denmiş çok basit bir nedendende olabilir..
bunu yazınca 4 mühendis değil 8 mühendiste olsa ,30 elektrikçi,teknisyen,tekniker de olsa çözüm ertelenir......
işte bir örnek.
400 kva lık sulama tr su fazın biri yok .herşeyi kontrol ettik.ana tmş girişi çıkışı faz yok..gitmiş biyerlere...
pompalar çalışmıyor.
tr den dedik.vinç geldi.tr yi indirdik yüklerken,çiftçilerden biri aha bu patlamış dedi..ne o patlayan deyip baktığımızda ag parafudr patlamış[parafudr u önerdiğim için yazmıyorum arızanın basitliğinden dolayı yazıyorum]faz toprağa sızıyor ve ölçümde gözükmüyor..
tmş atmamış[buda enterasan]keşke tmş yi kapatıp bi ölçümde öyle yapsaymışım yada herşeyi kontrol etseymişim.
benim görmediğim arızayı çiftçi görmüştü..rezil olduğuma mı yanayım ,adam beni her gördüğünde usta arızalara benide götür bulurum demesinemi
vinç parasının cebimden çıktığınamı
bu arada o tr 4 senedir hala çalışıyor..
bazen arızalar çok basit veya çok karmaşık nedenlerle olabilir...önemsiz sayılabilecek her detayı incelemekte fayda var..
ayrıca yaptığımız tr lerde og parafudr ları olmadan geçici kabul bile yapmıyor tedaş...kendisi iptal ederken bize niye diretiyor.....