Giriş ve Çıkış Sensörlerine göre Limit Isı Kontrolü

Pid kontrol bir alternatiftir. Uygulanabilir ve @macix arkadasimizinda dedigi gibi sizi zivanadan çıkarabilir. Nedeni sistemdeki su hacminden tutun isi yukunun anlik degisimleri ve buna karsin sizin hazirladiginiz pid buna cevap vermesi cikista salinimlara edeb olacaktir.

Nacizane bir kac onerim olacak.

Öncelikle sistemdeki su hacmi cok az. 15 litre su esanjor kapasitenizi ve proses tarafini bilmiyorum ama bu kadar kutlenin depolayabilecegi enerji cok az olacak. Bence su hacmini arttirmaniz proses tarafindaki sicaklik salinimini azaltacak. 15 degilde 30-40 litre ornek.

Ikinci tavsiyem bu sicaklik kontrolunu 3 yollu vana kullanarakta cozebileceginizi dusunuyorum. Dilerseniz bu alternatifide dusunun derim belki sizi pid kadar zivanadan cikartmayacaktir.

Birde dikkatimi ceken sistemi actiginizda 30 dakika gibi bir surede istediginiz sicakliga ulasiyorsunuz. Su hacminiz az olmasina karsin bu surenin uzun olmasi proses tarafi yukunuzun daha buyuk oldugu dusuncesini uyandiriyor keza 10 derece uzeri salinimda bunu destekliyor. Bence rrzistans gucununde biraz arttirilmasi yada kademeli rezistans secilip duruma gore devreye alinip çıkartılması dijital termostatla yapilabilir.

Bunlarin sonucunda daha stabil sicaklik sabiti saglayabilirsiniz dusuncesindeyim.

Kolay gelsin.
 
Şuda yapılabilir, güç ihtiyacı giriş ve çıkış sıcaklığı ile debiden bulunarak o güçte bir rezistans yaptırılır, ilave birkaç kademe (örneğin 200 Watt) bir adette büyük kademe ile (örneğin 2000 Watt) kontrol sağlanır. Akışkan hacmi 20-30 litre ise gayet hassas kontrol sağlanır. Sonuçta termokapıl yada PT100 de öyle 0,000001 C hassasiyetle ölçüm yapan elemanlar değil.

En basit çözüm ise varyak.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…