serkan_48
Üye bildiğin dümdüz üye
Kısaca benim sorunum çıkışı ac deyken çekilen akımı ölçemiyorum 30 amper skalalı analog ampermetrem1 amper bile göstermiyor ama ölçmek için bağladığım diyotun ucundan 320 volt okuyorum ama işık şiddetide iyi ama lamba 330 vatlık çekilen akım 13.5 voltta 32 amper çıkışı hızlı diyotla köprüleyip yaklaşık 450 volt 1300 ufarat (330*4) la denediğimde çekilen amper iki katına çıkmakta ve çıkış amperini olçebiliyorum ve verim yüzde elli olmakta voltaj çökmesi nasıl oluyor burada ne yapmam lazım.
Çıkışa diyot ve kapasitor eklediğiniz zaman devreyi calistirdiginizda yuk bagli iken çıkış tarafı yüklü voltaj ve akiminiz nedir?
Bu işin profesyoneli değilim ancak elinizdeki nuve için çalışma frekansiniz çok düşük gibi. Yukarıdaki mesajinizda frekans yükseldikçe verimin arttigindan bahsettiniz bence frekans arttıkça trafo istenen çalışma rejimine girdiğini düşünüyorum.
Çalışma frekansi nuveye göre değişiklik göstermekle birlikte 50 khz ile 150 khz seçildiğini okumuştum.
Çıkışta voltaj çökmesi demek trafo surulurken cikistaki yüke göre geri feedback yapmanız ve pwm duty oranını yukseltmeniz gerekir. Duty arttıkça transfer edilen güçte artacaktır.
Verimi etkileyen bir çok nokta var. Sarım yönü sarım sipirler arasi boşluk, sarımın sıkılığı, nuvelerin montajı ara boşluğu v.s. çok etkiler.