farukharmanci
Üye
Merhaba arkadaşlar...
Periyodu 10ms olan sistemimin,her 10ms sonundaki ürettiği çıkışın lojik 1 ya
da 0 olduğunu kontrol etmem gerekiyor. Ekte giriş işaretini gösterdim. Ve şu şekilde
bir mantık kurdum; bu girişimi harici kesme bacağına bağladım; ilk pulse ten sonra
(giriş mişaretimin ilk biti lojik 1 dir ve ard arda lojik 1 değerleri görülebilmesine
rağmen ard arda lojik 0 değeri söz konusu değildir) timer modülü saymaya başlıyor, her
1 ms de bir çıkış üretiyor,harici kesme geldiği zaman timer kesmelerinin sayısı 12
den küçükse gelen değer lojik 1; eğer 12 den büyükse gelen değer lojik 0 dır dedim.
Uygulamada başarılı olamadım. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar...
Şimdiden metni dahil okuyan herkese teşekkür ederim,iyi çalışmalar...
Periyodu 10ms olan sistemimin,her 10ms sonundaki ürettiği çıkışın lojik 1 ya
da 0 olduğunu kontrol etmem gerekiyor. Ekte giriş işaretini gösterdim. Ve şu şekilde
bir mantık kurdum; bu girişimi harici kesme bacağına bağladım; ilk pulse ten sonra
(giriş mişaretimin ilk biti lojik 1 dir ve ard arda lojik 1 değerleri görülebilmesine
rağmen ard arda lojik 0 değeri söz konusu değildir) timer modülü saymaya başlıyor, her
1 ms de bir çıkış üretiyor,harici kesme geldiği zaman timer kesmelerinin sayısı 12
den küçükse gelen değer lojik 1; eğer 12 den büyükse gelen değer lojik 0 dır dedim.
Uygulamada başarılı olamadım. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar...
Şimdiden metni dahil okuyan herkese teşekkür ederim,iyi çalışmalar...