GMTCNT PLC Input Output Sorunu

nicaleus

Üye
Katılım
5 Şub 2007
Mesajlar
219
Puanları
6
Yaş
40
Konum
Bursa
Merhabalar,
GMTCNT ürünlerini öğrenmek amaçlı bir adet röle çıkışlı PLC satın aldım. GMTSuite yazılımını kurup firmware ve bootlader güncellemelerini yaptım. Ethernet üzerinden IP adresi verip sorunsuz bağlandım.

----|IP0|----------(QP0)

Şeklinde giriş 0'a çıkış 0'ı bağlayarak deneme programı oluşturdum. Programı yüklememe rağmen çıkış aktif olmuyor. Input ledi yanıyor. Input COM bağlantısını da yaptım.
İşin garibi online olduğumda da IP0 'ın değişimini gözlemleyemiyorum. Acaba birşeyi eksik mi yaptım yoksa PLC arızalı mı çıktı?

Denediklerim: * QP0 yerine QP1 ve 2 yi de yazarak denedim,çıkış alamadım.

Markayı kullananlar yardım ederlerse sevinirim.
(NOT: Halihazırda Siemens,Schneider ve Delta ile ileri düzey programlar yazmaktayım,yaşadığım sorun hakkında yardımcı olmanızı rica ederim...)
 
Giriş-çıkışların başlarına CPU yazarak deneyin veya operantlar kısmından isim de verebilirsiniz. CPU_IP0, CPU_QP0 gibi. Veya operantlar kısmından "CPU_IP0" yazan yeri "start" gibi isim vererekte yapabilirsiniz.
 
Giriş-çıkışların başlarına CPU yazarak deneyin veya operantlar kısmından isim de verebilirsiniz. CPU_IP0, CPU_QP0 gibi. Veya operantlar kısmından "CPU_IP0" yazan yeri "start" gibi isim vererekte yapabilirsiniz.
İsim vermedim,operandlar kısmından isim vererek deneyeceğim.
 
tag ismi vererek yaparsanız GMThmi kısmında program yaparken kolaylık sağlar.
 
GMTSuite yazılımında değişkenler önceden tanımlı gelmiyor. Programcı tarafından oluşturuluyor.

Giriş, çıkış ve sistem değişkenleri hariç.

PLC nin girişi kullanılacak ise önceden tanımlı olan CPU_IP0 ismi birebir kullanılmalıdır. Zaten CPU diye yazmaya başlarsa liste açılıp seçmeniz izin veriyor.

0. girişin adı IP0 olarak degistirilmedi ise IP0 kullanıcının tanımladığı dahili bir bit olur. Bu durumda simulasyonda input 0' a sinyal gelse bile başka bir değişken olan IP0 durum değiştirmez.

Yaşanılan sorun kuvvetle muhtemel bu durumdan oluşmaktadır.
 
Dediğim gibi daha önce GMT kullanmadığım için bilememiştim, NO kontak ve COIL deki isimlendirmeleri yanlış yaptığımı buradaki uyarılar üzerine farkettim ve düzelttim.
Ben IP ve QP olarak isimlendirme yapmıştım, ancak CPU_IP ve CPU_QP olarak düzeltince herşey düzeldi.

Aklıma takılan bir soru daha var, Siemens ve Delta'da marker (dahili bit) kullanmak istediğimizde M bitlerini kullanıyoruz,böyle bir durumda örneğin IP1 şeklinde bir bit mi yazmam gerekir?
Daha da garibi,ben data alanlarına ait bir döküman bulamadım.O döküman olmadan bu iş deneme yamulma ile olacak gibi değil. Bununla ilgili bir döküman var mıdır?

Tekrar teşekkür ederim.
 
GMTSuite yazılımında bit, word, duble word, float gibi adres alanları önceden tanımlı gelmiyor ve sayı ile seni kısıtlamıyor.

Değişkenleri kendin olusturuyorsun.

Bu değişkenleri yazılıma başlamadan önce operandlar kısmından tanimlayabilirsiniz.

Ya da programınızı yazarken ihtiyaç duydukca değişkenleri tanimlayarak ilerleyebilirsiniz.
 
Teşekkür ederim, program oluşturdukça sorum olursa tekrar yazacağım.
 
Plc ile faktöriyel hesaplatmayı nasıl yapabilirim biraz acil yardımcı olur musunuz? Ladder diyagramında cimon programı ile
 

Forum istatistikleri

Konular
129,833
Mesajlar
930,586
Kullanıcılar
452,659
Son üye
ertkn

Yeni konular

Geri
Üst