Gnergy Tasarruf Kutusu işe yararmı

SerkaN

Üye
Katılım
2 Mar 2006
Mesajlar
195
Puanları
6
Yaş
41
merhaba arkadaşlar işe yaramayacagını düşünüyorum ama belki kullanan vardır bu cihazı

Yorumlar Lütfen


Tanıtım Videosu:
Dailymotion - Gnergy Tasarruf Kutusu - Bilim ve Teknoloji Kanalı


Gnergy Tasarruf Kutusu Özellikleri
Anahtar Özellikler
» Yüksek elektrik faturalarına son Gnergy tasarruf kutusu sayesinde elektrikten tasarruf edebileceksiniz.
» İleri teknolojisi sayesinde aylık elektrik faturanızı yaklaşık %25 oranında azaltabileceksiniz.
» Evinizde kullandığınız birçok eşya elektrikle çalışıyor ve bu nedenle elektrik kullanım alanları sürekli artış gösteriyor bununla birlikte elektrik fatura ücretleri de artış göstermektedir. Gnergy Tasarruf Kutusu sayesinde harcama artsa da tasarruf yapabileceksiniz.
» Gnergy Tasarruf Kutusu hem elektrikli cihazların ömrünü uzatır hem de paradan ve enerjiden tasarruf etmenizi sağlar.
» Gnergy Tasarruf Kutusunu kullanmak için karışık bağlantılara ya da elektrik ustalarına ihtiyacınız olmayacak. Gnergy Tasarruf Kutusunu prize takmanız yeterli olacaktır.
» Elektrikli aletlerinize büyük zarar veren voltaj düşmesine karşıda çok etkilidir. Gelen elektriği filtreler ve bu şekilde cihazlara ulaştırır. Böylece elektrikli ev aletlerinizin ömrü uzar.
» Ayrıca Gnergy Tasarruf Kutusu evinizde sağlığınızı tehdit eden elektro manyetik dalgaları azaltır ve elektrik tüketimini düşürerek çevreyi dolayısıyla da dünyamızı korumamız sağlamaktadır.
» Evinizde, iş yerinizde, dükkanınızda, deponuzda, fabrikanızda dilediğiniz her yer de kullanabilirsiniz.

Diğer Özellikler
» Kutu içeriği: 1 adet cihaz, kullanma kılavuzu.
 
eğer yanılmıyoırsam bu cihaz hattı kompanze ederek. hattaki reaktif güç çekimini azaltarak bir taraftanda hattın kullanıma bağlı direnç kayıplarını minumuma indirdiğini idaa ediyor mantık olarak bakıldığında doğru görülebilir fakat bunu evde uygulamayı düşündüğümüzde bir evin reaktif güç ihtiyacının nekadar olabileceğinide göz önünde bulundurmamız lazım reaktif güç genel olarak manyetik alanın gerekli olduğucihazlarda kullanılır. buda yoğunlukla elektrik motorlarıdır bir evdede yüklü ve uzun süre güç harcayacak elektrik motoru kısıtlıdır buda cihazın amortisman süresini oldukça uzatır . eğer illa uygulamak istiyorsanız 50 mf lık bir kondansatörü sigorta kutunuzdan hattınıza bağlayarak bu uygulamaya yakın bir değer elde edebilirsiniz
 
Kompanzasyon yapması direk tasarruftur diyemeyiz. Evlerde faturalanma aktif akım baz alınarak yapılmaktadır. Reaktif akımı minimize edebilmek aktif akıma etkisi olmayacağından direk tasarruf cihazı ibaresi yanlış olabilir.
 
videoda dediğine göre \"Elektromanyetik dalgaların oluşturduğu yüksek frekanslı akımları filtre\" ediyormuş
Bu sayede göremediğimiz ama vücudumuzu etkileyen akımları keserek sağlığımızı korumaya yardımcı oluyormuş :)

bu ne demek tam anlayamadım açıkçası

böyle bi saçma bir konu ile gündemi meşgul ettiğim için özür dilerim fakat bu cihazları alanlar genelde ev kullanıcıları bizim gibi teknik elemanların çoğu bu tarz cihazların kandırmaca oldugunu zaten biliyor

Burazda yazacaklarımız ev kullanıcılarına ışık tutacaktır.
 
Son düzenleme:
"Elektromanyetik dalgaların oluşturduğu yüksek frekanslı akımları filtre etmek" bana biraz uyduruk bir cümle gibi geldi. Alıp incelemeden konuşmak yanlış ama açıkçası energy saver den farklı olduğunu sanmıyorum.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,817
Mesajlar
920,716
Kullanıcılar
450,907
Son üye
saitdemircigil

Yeni konular

Geri
Üst