Bu tür yu tub kanallarını izleyince benim beynim buruşuyor ayrıca cincıfırt oluyorum.
onlar basit kullanım için profesyonel kullanım için donanımsal çözümler var...çok kasmamak gerek onlar 45KHz ölçebilir sadece...Bu tür yu tub kanallarını izleyince benim beynim buruşuyor ayrıca cincıfırt oluyorum.
Herifler 2 direnç bir pot ile osilaskop yaptım diye video çekiyorlar, bunu da binlerce kişi izliyor
ADAMLARIN... PARDON BEY'lerin GÜRÜLTÜ unsuru denilen şeyden haberleri yok ki.
Bari direnç ve pot takmayıp direk ses kartı girişini kullansalardı mantıklı olacaktı.
Demekki @sasen1 ile boşuna uğraşmışız.
https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/pc-bazlı-osilaskoplar.140704/
Sasen ile yaptığımız osilaskop profosyonel mi yani. O da amatörce tasarım.onlar basit kullanım için profesyonel kullanım için donanımsal çözümler var...çok kasmamak gerek onlar 45KHz ölçebilir sadece...
İsviçre çakısını yabana atarsan KÖTEK yersinonlar İsviçre çakısı gibi çok vaat az iş...
Sorun potlardaysa eğer belki temizlenirse düzelebilir diye düşünmüştüm. Temizlemenin de uygun yolu yok anlaşılan.KÖTEK ve de SUMSUK
Her gördüğün şey potlara sıkılmaz. Bu potların içerisinde MOLY AS225 vardır. rastgele temizleyiciler bu AS225 i de eritip yok ederler. Bu yüzden potların hareket kabiliyetleri kaybolur.
https://www.turkoilmarket.com/urun/moly-as-225-1-kg-mentese-gresi
POT'ların temizliği sadece yağlı spreyi şırınga ile birkaç damla pot kontaklarına gelecek şekilde yapılmalıdır.
Bol keseden yağlı spreyin sıkılması potlara zarar verebilir.
Bu konuyu gördüm de kartın yapımı ince işçilik istiyor, ben amatör olarak bu projenin üstesinden gelemem diye düşünüyorumSasen ile yaptığımız osilaskop profosyonel mi yani. O da amatörce tasarım.
Böyle iki direnç bir pot ile yapılmış devre kendi ürettiği gürültülerden dolayı kullanılamaz bile.
Hatta @Yunusgr grundig amplisinin sinyallerini ölçmeye kalksa gudurur.
NOT:
Sasen ile yaptığımız devrede bir OP-AMP'ın bile gürültü faktörüne ne denli fark yaratıyor ilerde bahsedilmişti.
https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/pc-bazlı-osilaskoplar.140704/page-8
Kontak spreyin hortumunu pipet olarak kullan.Sorun potlardaysa eğer belki temizlenirse düzelebilir diye düşünmüştüm. Temizlemenin de uygun yolu yok anlaşılan.
Bu durumda potu yerinden söküp L+R pinlerin arasında farklılıklar oluşuyor mu ona bakacağım. Öncesinde hangi pinin hangi görevi yerine getirdiğini öğrenmem lazım tabii. Youtube da nasıl ölçüldüğüne dair videoları görmüştüm.
Aslında sen de yapabilirsin.Bu konuyu gördüm de kartın yapımı ince işçilik istiyor, ben amatör olarak bu projenin üstesinden gelemem diye düşünüyorum
Aldığım sprey şu.Kontak spreyin hortumunu pipet olarak kullan.
Potun içerisine dürt. pipetin içerisindeki birkaç damla yağlı siprey aksın yeterli olur.
O potlar kıymetli oldukları için böyle gıbızlatıyom. Yoksa sık yağlı spreyi geç derdim.
Ampli meselesi için şunu yap.
Küçük çapta 1-2W lık bir ampli kiti bul.
Bu amplinin L-R girişine grundig amplinin pot çıkışlarını (Anakarta giden 3 gablo) bağla.
Eğer ses eşit geliyorsa ampli power katında sorun var demektir.
Zaten bass potundan kaynaklı bir aksaklık varsa bu potun temini hem zor hem de bahalıdır.
Aslında sen de yapabilirsin.
Ama harici küçük bir kutuya yapmanda fayda var. Fakat problar dahi bayağı masraflı olacaktır.
Eğer harici olarak yapabilirsen LEP-TOP ları bile kullanabilirsin.
Bİ DAKKA.
Biz naapıyoz yaaf. İyicene gudurduk.
Bizim derdimiz sadece birkaç noktadan sinyal gözlemek değil mi.
Öyleyse osilaskoplarla ne gıbızlanıyoz ki. ADOBE AUDITION ile bile bu işi rahatlıkla halledebiliriz.
Bir PC'nin Line in lerine bir gablo yaparız. Adobe audition ile de seviyelerini ve frekansları görürüz olur biter.
Benim şüphelendiğim eleman direkt volume potuydu. Bass potu yatay olup lineer denilen tipten galiba, bunun yenisini bulmak volume potundan daha zor ve zaten bulamadım da.Zaten bass potundan kaynaklı bir aksaklık varsa bu potun temini hem zor hem de bahalıdır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?