hız olcumu

Katılım
24 Nis 2008
Mesajlar
66
Puanları
1
Yaş
40
Selam arkadaslar

Bir konveyorün ( Toz boya sistemleri ) hızını dakika / metre cinsinden olcmek istiyorum.. ne cesit bir uygulama yapmam gerekli ?

Saygılarımla
Alper kara
 
Merhaba Arkadaşım;
Konveyör motor tamburuna bir metal daire parça bağlı olacak.Bu parça döndükçe endüktif bi sensöre kare dalgalar verecek.Kare dalga sayın çok olursa ölçümünde hassas olur.Belli bir zamanda mesela 1 saniyede gelen pals sayısını 60 la çarpıp 1 dakikadaki devri bulabilirsin.Hazır ölcüm cihazları var.PR marka novazetin sattığı.Ama kendim yapacam dersen PIC'li işlemcilerden yapabilirsin.Sadece gösterge amaçlı mı istiyorsun?
Çok hassas sistem istersen bandın iç kısmına takılan enkoderler var opkon marka.Kolaygelsin.
 
Cok tesekkur ederim Eyup arkadas..

bir tavsiye daha vardı bana.. oda.. konveyor motorunu kontrol eden driverin 0-10 cıkısına bir displey baglamak ve arasına da bi pot atıp bir defaya Mahsuben o anki hıza esitlemek okunan degeri.. nekadar saglıklı olur bilmiyorum tabiki..!
 
evet bu şekilde olur.minimum değeri 0 da kalıp maksimum hızıda sürücüden ayarlayabilirsin motor devri ve redüktöreden çıkan devir band boyu ve dakikada katedilen metre baya bi hesap ederek bulabilirsin kolaygelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,167
Mesajlar
923,877
Kullanıcılar
451,517
Son üye
sunucum

Yeni konular

Geri
Üst