1.) Teknik Eğitim Fakülteleri işlevini yitirdiğinden 3 yıl önce kapatıldı. ( Bazılarının hala haberi yok)
2.) Meslek Lisesi mezunlarına düşük katsayı uygulamasını doğru bulan bir takım meslek odaları, üniversite yolları kapalı tutulan meslek lisesi mezunlarının daha sınava girmeden -10.000 sıralamasından başladıklarını unutuyorlar.
3.) Meslek Lisesi
Elektrik bölümünde okuyan bir öğrenci için, elektrik mühendisliği kendi alanı sayıl
maması nedeniyle ÖSYS sınavlarında -30 puan geriden başladıklarından, haliyle mühendislik fakültelerini kazanmak yerine teknik eğitim fakültelerinde okumak zorunda bırakılmışlardır.
4.) Önce meslek lisesi 3-4 yıl, akabinde 4 yıl elektrik öğretmenliği okuyan bir bireyin nasıl oluyorda, sadece 4 yıl mühendislik okuyan bir bireyden daha düşük olabiliyor. Kaldı ki mühendislik fakültelerinde 1 yıl türkçe, tarih, matematik, kimya, istatistik gibi yardımcı derslerin verildiği ve mesleki formasyonun sadece 3 yıl ve üstelik teorik uygulandığı unutulmamalıdır.
Şunları unutmayınız:
* Özel sektör piyasası teknik öğretmenleri mühendislik fakültesi mezunlarından ( istisnalar vardır ) daha kalifiye olarak görmektedir. Birilerinin bunu hazmedememesi hiç bir şey ifade etmez, gerçekler acıdır.
* Teknik öğretmenlerin illa ki mühendislik ünvanı almasına gerek yoktur. Bir çok teknik öğretmen arkadaşımız işveren konumundadır ve kendi firmasında mühendis çalıştırmaktadır.
**** ayrıca az daha unutuyordum. Bundan bir kaç yıl önce meslek lisesi mezunu bir öğrenci ÖSS sınavında tüm soruları doğru cevapladığı halde Türkiye 457. cisi olmuştu. Sen gel tüm soruları çöz ama 457.cisin !!! ve kendi alanındaki en iyi mühendislik bölümünü okumaya hakkın yok. Adalet bu muydu? Bu muydu diyorum çünkü bu hükümet adaletsizlikleri düzeltti çok şükür.