Sensoria
Üye
YÖK başkanı bir açıklama bile yapmıyor, fakültemizi mühendislik fakültesi yaptılar, fakat bizi görmezden geliyorlar. Burda bize destek olması gereken kendi hocalarımız bile bizi düşünmüyorlar ve sırtlarını dönüyorlar (mezun olduğum bölümde konuştuğum bir kaç hocanın konuşmalarından bunu anladım). 4-5 kişilik YÖK Genel Kurulunda (YÖK'ün en üst karar alma kurulu) bir tane TEF mezunu hoca var ve yine sanayi bakanlığı müşteşarı TEF mezunu bir hoca. Yani aslında yurtiçinde mühendislik tamamlama olayı çok çok kolay, çünkü yürürlükte olan bir mühendislik tamamlama yasası ve ilgili bir yönetmelik var. Fakat nedense idarece bu yasa uygulanmıyor, yasanın uygulanmaması suç değil midir? Bunun için dava açabiliriz sanırım !.
Ayrıca yurtiçinde tüm bunlara rağmen tamamlama eğitimi mümkün olmuyorsa bile yurtdışı mühendislik tamamlama programlarına katılmak isteyen kişiler olarak bir liste oluşturalım ve kendimiz üniversitelere başvuralım, eğitim danışmanlığı şirketlerine para vermeye gerek yok.
Ayrıca yurtiçinde tüm bunlara rağmen tamamlama eğitimi mümkün olmuyorsa bile yurtdışı mühendislik tamamlama programlarına katılmak isteyen kişiler olarak bir liste oluşturalım ve kendimiz üniversitelere başvuralım, eğitim danışmanlığı şirketlerine para vermeye gerek yok.