Hangi Bölümü Seçmeliyim?

serhat2653

Üye
Katılım
19 Ağu 2008
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
40
Arkadaşlar ben teknik lise 11 sınıf öğrencisiyim ve üniversteye hazırlanıyorum ve sizden isteğim ben Elektrik bölümündeyim ve bu bölümün altında hangi meslek dalları var başlıklar halınde göndere bilirseniz çok sevinirim teşekkürederim mesllek seçiminde çok yardımcı olacak
 
şimdi sana okul okuma sonra da hemen askere git sonra da gel, tanıdıgın varsa bi yerde işe başla, yoksa da askeri ücretle işe başla azimle oturmadan iş yaparak gercekten iş yaparak para kazan, demek vardı !! yada içinden gecen okul okumaksa universiteye en az 5 yılda bitecek hersene 6 milyardan 30 milyar para bi de kazanmadıgın ayda 500 milyon en azından bu da 5 sene için 30 milyar, fark oldu 60 milyar!!! şaka değil bu yazdıgım ciddiye alarak oku... sonra da okul bitmiş hemen gidebilirsen askere gidersin, geldikten sonra tecruben yok, butun iş yerleri tecrube ister, ehliyeti ayarla, yapabiliryorsan ingilizce ayarla ama meslek lisesindesin.


gerisinde universite için, meslek lisesindesin. Muhendislik için; 2 yıllık sonra da ordadan dikey geçişle 1 yıl intibak sınıfı ( ara bi sınıf) sonra da 2 yıl daha, toplamda 5 yıl
Öğretmenlik için;4~5 yıl sonra da kpss ye takılırsın buyuk ihtimal...

ama keşke yapabilsen de büyükler den bi yere itu, bogazici, ortadogu gibi yerlerde Elektrik-Elektronik muhendisliği okusan ... Hayatta ve hayallerinde başarılar sana :)
 
Vallah gönül ve insan mantığı der ki üniversiteye git bir bilgiye nasıl ulaşacağını ve nasıl yorum yapacağını adam gibi bir üniversitede okuyarak öğren sonra piyasada okuduğun okulun isminin katkısıyla bir yerlerde işe gir kariyer yap.Mühendis ol.Lakin şu an ki piyasa verileri ve üzücü gerçekler doğrultusunda eğer Ticaret yeteneğin ve paranda varsa atıl ticarete bak keyfine.Ticaret deyince esnaflık anlaşılıyor ama öğle birşey değil.Üretimde değil.Uygun fırsatları değerlendir anlamında şu an esnaflıkta öldü ruhuna Fatih a okunuyor.

Şunuda unutma Top 10 daki şirketlerin bütün kurucuları üniversiteden terk.Yanında bir sürü üniversite mezunu çalıştırıyor...

Kısa ve bildik bir hikaye Bir zengin, neşe içinde denizden dönen bir balıkçıyla karşılaşmış.Neden neşelesin demiş Balıkçıda; rıskım kadar balığı tuttup bir kısmını satacam bir kısmınıda evde yiyeceğim onun için mutluyum.Zengin kızmış yani eve gidip tembellik yapacan onun yerine daha fazla balık tut büyük ol fabrika kur.Daha sonra fabrikayı bir müdüre bırak gönlünün istediği gibi şarkı söyle balık tut.Balıkçı; şu an ne yaptığımı sanıyorsun, zati onu yapıyorum aşırı çalışmadan demiş.
 
bk kardeşim üniversitede meslek adına hiç birşey öğrenmeyeceğini kendimden yola cıkarak(marmara ü.myo) hatırlatırım ister üni oku ister okuma ama meslek bilgin mezun oldugunda sadece lise de ögrendıklerınden ıbaret olucaktır.askerlık sorunun varsa zaman kznmak ıstıyorsan veya biraz daha eglenmek hayata gec atılmak ıstıyosan unı yı oku.tabi bunun yanı sıra üni mezunu olucaksın ama ing olmadan bu unı mezunlugu bi işe yaramıyor.hayatta başarılar dılerım
 
Bence meslek lisesi mezunları genel lise mezunlarına göre daha avantajlı bu devirde. Çünkü genel lise ve anadolu ve fen liseleri de dahil diyebilirim tek seçenekleri üniversite. Ama meslek liselerinin önünde çok seçenek var: astsubaylık,polislik,paralı üniversite, kendi bölümleriyle ilgili bir öğretmenlik, 2 yıllık ve 4 yıllık myo ve doğrudan kendi mesleklerini icra etmeleri. Arada atladıklarım olabilir. Ayrıca kendi meslekleriyle KPSS'ye girerek meslek lisesi mezunu devlet memuru olabilirler. Bunca seçenek varken neden hala genel liselere bu kadar talep var anlamıyorum. Avrupa'da %65 meslek lisesi %35 genel lisedir Türkiye'de ise tam tersi. Piyasanın yetişmiş kalifiye ara elemana ihtiyacı var. İşsizlik olduğunu kabul etmiyorum. Bence Türkiye'de işçi sorunu var. İş beğenmemezlik var. Bu olduğu sürece de işsizlik devam edecek. Bi işe girerken "kaç para vereceksiniz?" diye sorarsanız her zaman başarısız olursunuz. Önemli olan işini severek yapmaktır. Allah mutlaka rıskını verir.
 
Bak kardeşim sen otur adam akıllı sınavlarına çalış. Büyük ihtimalle meslek yüksek okulları olur olsun dikey geçiş sınavları var. Bu sınavla mühendisliğe geçen çok arkadaşım var benm. Ki böyle bişey olursa olursa senin için çok çok ii olur. Ben Elektrik Elektronik mühendisliği okuyorum.3. sınıf oldum hala bişey bilmiyorum desem yeridir. Ama senin için böyle bişey söz konusu olmaz sen ztn lisede öğreniyosun herşeyi. Sen gönlünü ferah tut ve oku. Yüksekokul mezunu olup da çok ii yerlerde olan arkadaşlarım da var. İş sende bitiyo sen kendini lisede ve ünv geliştir devamı gelir ztn. Hadi kolay gele. Allah yolunu açık etsin...
 
sn serhat kardeşim,öncelikle sorduğun sorunun yanlış olduğunu düşünüyorum.o soruyu soracağına;ben hangi işlerden anlıyorum, yada hangi işleri seviyorum,elim nereye yatkın vs. gibi soruları kendine sorsan! daha doğru değilmi.

bu konuda bir anımı anlatayım da en iyisi sen kend,ne pay çıkar.
zamanın birinde....marka dikiş makinasının tamiri için yetkili servise gittim.orada da işinin ehli iyi bir makina ustası vardı .benim makinaya bakarken iki bayan geldi. bir yedek parça istedi ,ustada verdi, bayanlar ustaya döndüler'' biz bu parçayı takabilirmiyiz ''diye sordular.bizim ustada hazır cevap:''ne bileyim kızım bana çıraklık yapmadınız ki sizin yeteneğinizi nereden bileyim'' dedi.
e be kardeşim .sana nasıl bıranş söylenmeli.söylenecek bıranşa yeteneğin olabilir.fakat o branşı severmisin, o işleri yaparmısın.kim bilebilir.
illahada söyle dersende ;ben otomasyonla ilgili bölümleri seç derim.kumanda sistemleri,mekatronik vb. yeni bölümler açılmış .bizim zamanımızda bunlar yoktu.fakat ölmeyecek branşlar olarak bunlar olduğunu düşünüyorum
 
Son düzenleme:
tek kurtuluş yolun MEKATRONİK bölümüdür kardeşim ben dokuz eylüldeyim senide bekleriz iyi bir mekatronikçi 2.500 milyar para alıyor:)
 
İstanbul Aydın Üniversitesi'ni Şeçin pişman olmazsınız..

- Çağdaş yerleşkelerde uygun fiziki ortamları,
- Güçlü akademik ve idari kadrosu,
- Teknolojik donanımı,
- Öğrencilere sunduğu sosyal iklimi,
- Yurtdışı eğitim olanakları,
- Uygun ödeme koşulları,
- İlgili dallarda sertifikalandırma programı,
- İki yabancı dil uygulaması,
- Öğrenci ve yönetim bütünleşmesi,
- 36 sosyal öğrenci kulübü,
- Zengin kütüphanesi,
- Yurtiçi ve yurtdışında geniş burs olanakları,
- Her başarının ödüllendirilmesi,
- Teorik eğitimleri pratiğe dönüştüren yerinde uygulama merkezi sistemi,
- Binleri aşan lider çözüm ortakları,
- Her dört öğrenciye bir bilgisayar imkanı verilmesi,
- Ve mezuniyetinizde işinizin hazır olması,
İstanbul Aydın Üniversitesi' ni seçme nedenlerinden sadece birkaçı...
 
DGS ile geriye kalan 2 yıllık eğitiminizide İstanbul Aydın Üniversitesi ile tamamlayabilirsiniz..
 

Forum istatistikleri

Konular
129,837
Mesajlar
930,658
Kullanıcılar
452,670
Son üye
fearles3422

Yeni konular

Geri
Üst