zknbtg
Üye
PLC mi? Enerji mi? Embedded Systems? AI? Otomasyon mu? PIC? yoksa proje çizimleri ag og yg ?
Merhaba değerli forum üyeleri.Ekim ayında Elektrik Elektronik Müh diplomamı aldım lisans dalında.Ortalamam :2.77,1 yıl ing hazırlığım var a2 ingilizcem var b1 e çıkarmaya uğraşıyorum şimdilerde.Dört sene de bitirdim fakat bu hiçbir işe yaramıyor keşke uzatsaymışım..Üniversitem ilk 70 te sıralama olarak.
Öncelikle alan olarak elektroniği,yazılımı(gömülü de olur python,html gibi de olabilir),yapay zeka seviyorum.Lisans hayatım boyunca da bu dallarda başarılı oldum diyebilirim.Fakat bu dallarda kimse beni almak istemiyor gerek ingilizce olsun gerek ortalamam olsun hep bir bahane bir geçerlilik buluyorlar inanın ücretsiz bile çalışmayı istedim kendimi geliştirmek için yeterli hale gelmek için bu halde bile reddettiler ve bir yer değil 5 yer yemin ederim...Yazılıma ilgiliyim dedim fakat daha beginner seviyedeyim udemy den kurs alıyorum ama bu belirsizlikte ve evde wifi olmayışından çok çalışamıyorum dostlar..Evime yakın internetli kütüphane yok..Her gün otobüse binmek istemiyorum istanbul trafiğine yakalanıyorum 2-3 saatim yolda gidiyor..
Yüksek lisans yapayım dedim ales3 ten 77,8 almışım ne ylsy yapabilirim ben bu puanla ne yüksek lisans..İngilizce kursuna yazılacağım.Sanırım kendimi tek emin hissettiğim şey bu .
Lakin diğer yönlerden hangi alana odaklanmalıyım bilmiyorum...AutoCAD SolidWORKS LabVIEW Arduino HTML python bu yeni mezun zamanlarımda açıp stres atmak için kullandığım ilgimin olduğu programlar..Bir yandan oyun yazmak istiyorum bir yandan uygulama bir yandan ai..bir yandan PLC var sektörde çok önde fakat lisansta üstten ders aldım hocası hiçbir şey anlatmadı keşke dönemde girseydim bir şeyler öğrenirdim..Tıp mühendisliği de olabilir..Enerji de olabilir qama enerji de autocadde takılıp kalmak istemiyorum hobi olarak robotik alana da yönelmek istiyorum.Bazen yazılımda kafam çok karışıyor vazgeçme fikrine düşüyorum..
- BEN NE YAPMALIYIM BİLMİYORUM?!
Sizlere sorum kendimi uzun uzadıya özetle tanıtmaya çalıştım,mülakatlarda hep dalga geçildim gerçekten çok hayal kırıklığı yaşıyorum bu işsizlik döneminde.
Hangi alanı tavsiye edersiniz? Çalıştığınız alandan memnun musunuz,işe giremiyorum bu şekilde nasıl gelişebilirim..Gelecekte ekonomik krize iyice gireceğiz hangi alan beni avantajlı kılar? Yurt dışında çalışabilir miyim ? Önerileriniz neler? İkinci bir üniversite okumalı mıyım? KPSS mi kasmalıyım? NE yapmalıyım Allah Rızası için insanlığınız için bana akıl verin lütfen...
Son düzenleme: