HANGI TIP PLC

quakebilen

Üye
Katılım
18 Haz 2008
Mesajlar
41
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaslar Bizim tekstil boyama atolyesinde bir makinada 3 tane motor var ve bu motorlar karsilikli kumasi ayarlamasi lazim yani uzaklik ve yakinlik olarak onceden 3 tane butonla manuel yapiliyodu fakat simdi plc ile yapmak istiyoruz motorlar 220 v ile calisiyor sizlerden ricam hangi tur plc almam gerekiyor vede yabanciyim bu plc isine hangi programla plc yi ayarlamam lazim simdiden tesekkurler herkese
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Bence bu iş için PLC'ye gerek yok basit bir pic kartı işini görür. Daha olmadı logo veya delta plc'lerin giriş modelleri olabilir
 
Fazla bir input ve outputun yok ise bencede logo ile yapabilirsin.Gerekirse yardımcı olurum.
 
Fazla bir input ve outputun yok ise bencede logo ile yapabilirsin.Gerekirse yardımcı olurum.

hocam nasil yardimci olabilirsiniz bana isterseniz msn adresinizi verin ben size ulasayim ben su anda misirdayim
 
dostum yapmak istediğini yada makinenin nasıl çalıştıgı hakında biraz bilgi verirsen yardımcı olmaya çalışırım. yani mesafeleri neye göre ayarlayacaksın veya makine neyi referans alacak. bir deger girecegın panel olacak mı?

ayrıca arkadaslara da gemo marka akılı röleleride tavsiye edebilirim. fiyat olarak logodan ucuz ve nerdeyse aynı işlevleri yapıyor. hemde türkçe kullanım ve programlama klavuzu var.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,016
Mesajlar
922,538
Kullanıcılar
451,252
Son üye
mühendis adayı

Yeni konular

Geri
Üst