Hangi yere gideyim

Okulda, tesisat,pano kumanda,plc, mikrodenetleyiciler işlendi.
Stajda sokak lambası dikme, çeşitli ev aletlerini tamir ettim.
Ustalar, piyasa fazla bilemiyorum.Ustalar hangi alanda uzmanlasirsam işsiz kalma olasılığım az olur.Paraya takılımıyorum çünkü bir işin ustası illaki çok para kazanır.
Ustalar benim hangi alanı seçmem benim için daha avantajlı olur?

ev aletleri tamirine yönel, asla aç kalmazsın.

Tesisat hamallik.
Kumanda/PLC is alabilirsen guzel.
Mikrodenetleyiciler icin bireysel is yapmak kolay ama pazarlamasi zor.
Ev aletleri konusunda karamsarim.

Gecmis yillarda Almancilar, Almanyada bir sey bozuldumu yenisini aliriz. Daha ucuza geliyor derlerdi.
Biz de bu yolda ilerliyoruz. Gelecekte muhtemelen bahsedilen Almancilar gibi olacagiz.

geçmiş yıllarda almancılar, bozuldu mu yenisini alıyorlardı. çok doğru. üretim o kadar çoktu ki tamire kimse para harcamıyordu. bizde üretim ne durumda? herkese yenisini al empoze etmeye çalışıyorlar ama. tamir asla ölmez. yazılım kısmına pek bir şey yapılamaz ama mekanik arızalar her zaman tamir edilebilir.

Gecmiste bir cihaz bozuldumu yedek parcasi kolay bulunurdu. Artik yedek malzemeye kolay ve ucuz ulasilamiyor.

Simdi de uretim cok. Cin mallari her yeri sardi. Muhakkak tamir isleri olacaktir fakat yapilan isin karin doyurabilmesi icin fiyatin yuksek tutulmasi lazim. Tamir fiyati yukselince de Almanci isine donulecek. Bu kadar para verecegime yenisini alirim.

Forum istatistikleri

Konular
130,272
Kullanıcılar
453,519
Son üye
eemyusufkilinc

Yeni konular

Geri