Serdar Ayatar
Üye
Merhaba arkadaşlar profesyonel elektrikçiyim. Bugün çok ilginç içinden çıkılması zor bir sensör arızası ile karşılaştım. Müşterimin apartman katında bulunan 360 derece tavan hareket sensörlü lambasının çalışmadığı gerekçesi için gittim. Armatür arızalı idi yenisini taktım bu seferde sürekli yanmaya başladı, sensör ayarını yapsamda sorun devam etti ürün arızalıdır diye farklı marka ürünle değiştirdim sonuç yine aynı sürekli yanıp sönüyor, tekrar başka bir marka ürün kullandım sonuç değişmedi, fazda dalgalanma olabilir diye aynı katın diğer armatür girişinden yeni hat çektim sonuç yine aynı, tüm ürünlerde sensörü körlememe rağmen sonuç hep aynı idi. Bu sefer bölgede
manyetik alan olabilir (ne kadar alakalı bilmiyorum) diye armatürü 1 m başka tarafa taşıdım normale döndü. Sorun çözüldü ancak merak ettiğim, bu ürünlerin manyetik alana karşı duyarlılığını varmı ilk defa karşılaştığım bir durum. Teşekkür ederim.
manyetik alan olabilir (ne kadar alakalı bilmiyorum) diye armatürü 1 m başka tarafa taşıdım normale döndü. Sorun çözüldü ancak merak ettiğim, bu ürünlerin manyetik alana karşı duyarlılığını varmı ilk defa karşılaştığım bir durum. Teşekkür ederim.