harici harddisk

arkadaşlar herşey okadar çok birbirine karışmış ki...
dahili olarak bağlanan disklerin sığa limiti işlemciden çok anakart üzerindeki kontrolör ve bios programı ile ilgilidir.

konunun sorusuna gelince, usb üzerinden bağlayacağınız cihazlarda son kullanıcıyı etkileyecek bir kapasite sınırı yoktur. yani bahsettiğiniz bilgisayara 2 TB diskte bağlasanız çalışır. fakat benim tavsiyem bu kadar büyük sığalarda cihazları usb 2.0 desteği olmayan makinelere bağlamayın. bunun sebebi de kopyalama işlemlerinde günlerce beklemek zorunda kalırsınız usb 1 ile.

işin özü, telaşa mahal yok istediğiniz sığada diski alıp kullanabilirsiniz.

mesajımı ilk yazdığım andaki bilgi yanlışlığı için özür diler, düzeltirim.
p3 işlemcilerin 64gb ram adresleyebileceği gibi abuk birşey yazmıştım (gece gece okadar olmuş sanırım:D) bu miktar işlemci, kullanılan işletim sistemi bit değerine bağlı olarak 32 bitlik sistemler için maksimum 4gb dır ki 4 gb olarak kullanabilmek için işlemcinin "physical address extension" denilen bir özelliği desteklemesi ve işletim sisteminden aktive edilmesi gerekir. bu destek olmayan makinelerde üst sınır 3 gb dır.
 
Son düzenleme:
harddisk kapasitesiyle anakartın desteklemesinin hiç bi alakası yok :) istediğin kadar büyük kapasiteli bir harddisk alabilirsin
 
vistamı 7 mı daha stabıl arakaslar vısta agırdı ama cokmuyodu

nasıl yanı
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Windows 7 cokuyor mu ki?
 
alakası yok senin anartın hdd çıkışı satamı idemi mesela ıde bakarsın sarf malzemeye diyelim maxtor 500 gb veya 1 tb ıde hdd var direk alıp bağlayıp formatlayıp kurarsın. işletim sistemi olarak xp kurup rami yüksek tutmanı tavsiye ederim ram yüksek olsun vista 7 xp hiç fark etmez. birde sen hdd bilgi depolamak için istiyorsan harici güzel bir hdd ve hdd kutusu alıp usbden kullanman en garanti ve temizi.
 
taşınabilir hdd'in sabit hdd'den buyuk olması işlemciyi yorar anlık veri transferinde bit yoğunluğu nedeni ile işlemci yavaşlar ayrıca işlemcinin iyi olmasının yanında ekran kartınında 1 gb olması gerekir eğer bu saydıklarımız bilgisayarınızda mevcut değilse bilgisayarın sabit hdd 'de ki gereksiz verileri silmeli (sadece sistem klasörü kalması daha iyi olur) o zaman işlemci harici hdd'yi daha rahat algılar
 
bence bu konu pc hardware kısmına taşınmalı neden programlama konusunda açılmış?
 
anakartin biosu ve uzerindeki chipseti ile ilgili.kitapciginda eger bir sinirlama varsa yazar zaten,aynı ramlardeki gibi. bu tur sorunlar eskiden vardi 5-6 sene once...
 
Merhaba arkadaşlar benim hd samsung 500 gb (Power+usb), laptop xp 32 bit pentium m 1.86 ghz 800 mhz işlemci, 128 mb ekran kartı, 512 mb ram bu özellikler ile pc ve harddiskim ilk aylarında sorunsuz veri depolayabiliyordu. Yaklaşık 400 gb kadarını doldurduktan sonra içine veri atarken "Windows - Gecikmeli Yazma Başarısız, Windows, E:\$Mft dosyasının tüm verilerini kaydetmeyi başaramadı. Veri kaybı oldu. Bu hataya ........................." diye görev çubuğunda hata mesajı veriyor, bilgisayar donuyor, veri kaybı oluşuyor, harddiski kapatmak zorunda kalıyorum. Bu mesajla sık sık karşılaşıyorum. Pardusta sorunsuz veri kopyalama-taşıma yapıyorum ancak xp'de bu hatayla kaşılaşmaktan bıktım. Arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum. Bu problemin hiçbir forumda çözümü yok.
 

Forum istatistikleri

Konular
130,117
Mesajlar
933,282
Kullanıcılar
453,180
Son üye
pmux53

Yeni konular

Geri
Üst