HARMONİK ETKİLERİ NELERDİR

Sn. Elektra konuyu biraz daha açabilir misiniz? Bana kalırsa, sizin yukarıda anlattığınız konu hakkında , daha detaylı açıklamalar ile daha anlaşılabilir sonuçlar çıkacaktır.

Standart üçgen bağlı bir üç fazlı bir kondansatörü, üçgen bağlanmış üç adet tek faz kondansatör olarak düşünün. İki terminal arasına multimetreyi koyup kapasite değerini ölçtüğünüzde, aslında birbirine paralel bağlı iki dalın eğdeğer kapasitesini ölçmüş olursunuz. Birinci dala C değerini verirsek, ikinci dalda birbirine seri bağlı iki adet C olacağından, ikinci dalın eşdeğer değeri C/2 olacak, iki dalın toplam eşdeğer kapasitesi ise C+(C/2)= 3C/2, yani 1.5C olacaktır.

Yani etiket değeri 3x100uF olan 3 fazlı bir kondansatörün terminalleri arasında multimetre ile ölçeceğiniz değer 150uF olmalıdır.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Kondansatörlerin etiket değerlerinden farklı olarak ölçülen değerler ile harmonikler arasındaki ilişki konusunda biraz daha detaya girebilir misiniz?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,959
Mesajlar
922,100
Kullanıcılar
451,153
Son üye
akifsoysal9

Yeni konular

Geri
Üst