hat basıncına göre motor start

muratefe

Üye
Katılım
8 Nis 2009
Mesajlar
11
Puanları
1
arkadaşlar birdalgıç pompayla depoya su basıyoruz fakat depo seviyesini görmediğimizden depo zaman zaman taşıyor, depoda elektrik yok, depo ve dalgıç arasındaki hat borusundaki basınca göre, depo dolunca motora stop verdirecek ,depo boşalınca hattaki basınca göre start verdirecek bir basınç şalteri varmı , veya bu sorunu başka türlü nasıl çözebilirim .şimdiden teşekkürler.
 
Basıncı falan boşver iki tane şamandıra kullan ; biri mak . seviye durması için

diğeri min. seviye start alması için.
 
depo ile pano arası kaç metre neden basınca gore istiyorsun?
 
2 adet civa kontaklı şamandra işini görür biri max. seviye stop için

2.ci si min. seviye start için
 
Ancak seviye siviçi tanka koyarak bunu kolay bir şekilde halledebilirsin. Basınç siviçini ise borunun tıkalı olup olmadığını veya dalgıç pompanın girişinde su olmadığı zaman boşuna çalışmaması için kullanabilirsin.
 
depo ile ile motor arsı 2km

Forumda bununla ilgili güzel bilgiler var.Ararsanız işinize yarar.Ben de forumdaki bu bilgilerden aklımda kalanı söyleyeyim.Deponuzun su girişine mekanik şamandıra bağlıyorsunuz.Seviye artınca şamandra suyu kapatıyor ve basınç artıyor.Pompayı kontrol ettiğiniz panoya yakın bir yere de alamanların druck şalter dediği,basınç şalterini koyuyorsunuz.Basınç şalterlerinde,zaten açma ve kapama basıncı ayarlanabiliyor.Bu şalter bildiğimiz hidrofor sistemlerindeki şalterlerdir.Hatta iş daha cafcaflı olsun isterseniz,bir imbisat( genleşme) tankı da koyabilirsiniz.
 
mesafeniz epeyce uzak olduğundan mustafa beyin enerisi uygun ve en hesaplısı.Yalnız bu sistemin de dezavantajları fardır mesele deponuzdan biraz su eksilse dalgıcınız hemen devreye girecek.Ve depodan çok sık su kullanılacaksa motorunuz da okadar dur kalk yapacak.
 
bence sisteme bir seviye rölesi tankın icinede üc elektrot salsın daha saglıklı olur
 

Forum istatistikleri

Konular
129,515
Mesajlar
927,518
Kullanıcılar
452,094
Son üye
fatihis0
Geri
Üst