Yaşam tarzınınız,kıyafetleriniz,saçın askeriye gibi seçilmesi demek askeriyeyi çok seviyorsunuz demek de değildir,unutmayın.Elektrik-elektronik müh.liği mesleği bence de iyi bir altın bileziktir,önce bu altın bilezik kola bir takılmalı.Sonra yed.subay(Asteğmen) olarak askeriyenin iç yapısı,subayların yaşam tarzı,asıl hayattan izole hayatlarıyla olan yaşam tarzları tamamen ayrıntısıyla da görülmeli,işinize gelmezse teskere bırakıp orduda da kalmazsınız,bu sizin kendi kişisel seçiminiz.İsteseydim ben bile Hv.İkm.Bk.K.lığı'nda müh.hava subayı olarak kalabilirdim,o zaman yaşım 30'dan küçüktü,ama 1 hafta dilekçeyi elimde beklettim,hafta sonunda bu subaylığa müracaat dilekçemi yırttım,attım.Yani kendi irademle bu imkanı reddettim.Siz de kendi mizacınızla ve yaşam felsefenizle bu hayatı bağdaştırıyorsanız teskere bırakıp müh.subay olarak (Ordanat,ulaştırma,tank,piyade,vb. sınıfların içinden elinden gelindiği kadarıyla mutlaka mühendis sınıfında kalınmalı.)ömür boyu hem itibar görün,hem rahat edin,hem de elektrik-elektronik mesleğiyle tamamen de iç içe yaşayın,meslekten uzak kalmayın.Böyle bir seçim her açıdan da daha mantıklı değil mi?
Hava teknisyen astsubaylık mesleği,teknik konularla haşır neşir olabilme açısından belki de iyidir,ama ağır ve sürekli çalışmayı gerektiren,devamlı subayların komutasında kalan ağır bir sorumluluğu var ve rütbe genelde devamlı kolda kalır,omuza (Apoletlere) çıkması astsubaylığı tam olarak seçtikten sonra biraz zordur.Gerçi kendi çabalarıyla(Sınavlara girip başarılı olup subaylığa geçen ve çok gayretli olanları da vardır) çok yükselen astsubaylar da yok değildir,vardır.Örneğin MİT'teki Hakan Fidan örneği gibi.Seçim sizindir,ama benim şahsi fikrim sadece ve sadece "müh.subay" olarak bu sınıfta kalınıp,meslekle iç içe,astsubayların çok üstünde ve üst rütbeli,itibarlı bir hayattır.Pek tabi gerçekleştirebilirseniz,bunun için önce bunu kendinizin düşünerek çok fazla istemesi gereklidir.Kolay gelsin.