Bir kaç gündür evde yoktum, şehir dışındaydım ve internet bağlantısı olmadığı için cevap veremedim. Sorularına sırasıyla cevap vereyim.
Ana kontaktör devreden çıkmayacak, çalıştığı sürece devrede kalması gerekiyor.
Ana kontaktörle birlikte önce yıldız kontaktör çekecek, 6 saniye sonra yıldız kontaktör bırakıp, üçgen kontaktör devreye girecek.
Yıldız kontaktörün L1-L2-L3 uçları neden köprü yapılmış, faz çakışması olmazmı demişsin. Burada küçük bir hatırlatma yapayım. Motor klemenslerinde hiç bir köprü olmayacak. Bobin klemenslerin üzerinde bulunan bakır köprüleri tamamen çıkarıp, iptal ediyoruz, kesinlikle bu köprüleri kullanmıyoruz. Şimdi sorunun cevabına gelirsek, bu köprüler motor üzerindeki bakırlarla yıldız köprüsü yapmış gibi bağlantı yapmak için. Faz çakışması olmaz.
Yıldız-üçgen panosunda yapılan bir hata da şu ;
Sistemi çok iyi bilmeyen biri fazları çapraz bağlamak gerektiğini düşünür. Doğrusu şöyle olmalı. Şemayı takip ederken her faz klemense girdiğinde karşılıklı bağlanması gerekiyor. Yani R fazını girdiğin klemensin tam karşısına gene R fazı girmeli. S v T fazları da aynen karşılıklı bağlanmalı.
Basınç şalterini bağlamadan çalıştırma derim. Olması gereken basınçtan daha fazla basınç olursa istenmeyen durumlar meydana gelir.
Start stop butonu kullanmak zorundamısın, şemadaki paket şalter işini görmezmi ?
Farkındaysan şemayı elle çizip, tarayıcıdan pc.ye yüklüyorum. Maalesef tarayıcım arızalı olduğu için yeni şema çizemem.