Bulaşık teli üstüne bişey görmedim, sünger filan da lehimi havyadan söküp almıyor hem de ıslak sünger sıcak uç termal olarak da ucu yoruyor, pastaya sokup çıkarınca zaten çıkan koku ve duman huylandırmaya yetiyor.
Belki havyanın kalibrasyonu filan kaçmıştır, 370 gördüğün gerçekte 390-400ü filan görüyorsa hatta daha fazlasını ondan da atabilir kaplama, belki uçlar nemli rutubetli yerde beklediyse o da çürütmüş olabilir, sürekli olarak lehim ucunu temizlediğin malzeme neyse o da çok önemli,
her lehimden önce ucu bulaşık teline sokup çıkarmadan lehimlemeyi ben de yapamıyorum.
Eğer lehim orjinal fabrika lehimiyse, önce eriteceğin lehimin üstünde kendi elindeki lehimden bir miktar eritip o şekilde eritmelisin,
Her havya ucu kararır, tel ile sürekli olarak temizlemek gerekiyor
Artık profosyonel çalışanların çoğu pasta yerine fluks kullanıyor. Pasta gibi tortu bırakmıyor, temizliği kolay , oksidasyon yapmıyor kesinlikle ama daha maliyetli.
Elektronikçimden flux aldım, ısıyı gördüğü anda yapış yapış olup kararıp kalıyor, tiner ile zor temizleniyor, pasta da olsa flux olsa kalitelisi olması şart, lehim teli zaten 1 2 marka var