https://www.milliyet.com.tr/egitim/...ri-biz-menen-sozu-nereden-gelmektedir-6445589
Bozulan kavimlere din, peygamberler gönderilmiştir.
Mezopotamya nın kaderi bu...
Bazen düşünürüm, insanların kaderi olduğu gibi, üzerinde yaşanılan topraklarında kaderi varmış.
Tıpkı Mezopotamya gibi....
3000 yıl Musa peygamber zamanı, sonrası
2000 öncesi İsa peygamber zamanı toplam
5000 yıl tarihle, bugünün farkı ne?
Veya
5000 yıl sonrası ne olacak?
İnsanoğlu hep aynı...vahşi ve zalim.
Aralarındaki iyi insanlar olmasa bu dünya yaşanılacak gibi değil.
Bir damla petrolün bir damla kandan değerli olduğu dünya ..
Hep aynı...
tezatlarda burada başlıyor işte, mezopotamya ve sami ırkı. dünya haritasını önüme açıp bakıyorum doğuya gidiyorum, kabaca, hindistan (ari) çin ve japonya(sarı ırk), biraz güneye iniyorum yeni gine, avusturalya (oberjinler), aynı hizada güney amerika (amazonlar) arada afrikaya bakıyorum yukarıda kıptiler ve aşağıda yerli bir çok halk var. kuzeye çıkıyorum kuzey amerika yerlileri, biraz ha yukarısı eskimolar, dönüp orta asyaya geliyorum ahanda bizim Türk'ler. bir avuç sami ve dört bir yanda insanlar. hadi samiler doğru yoldan saptı, peygamber geldi. eee diğer insanların suçu ne? neden onlara bir peygamber gelmedi. hepsinin oduna bile olsa taptıkları bir dinleri var, bir tanrıları var değil mi?
kazayla dünya tarihini okuyorum, geriye, eskiye gidiyorum. insan nereden nasıl geldi filan bakıyorum yazı ile dünya tarihi başladı diye bir ibare ve çivi yazısı ve sümerler. buyur buradan yak. biraz daha okuyup incelediğimde işin içine annunakiler çıkıyor. eee onlarda da efsaneler filan var. orada okuyoruz, gökten gelenler var, büyük bir tufan var, varlar bir türlü bitmiyor. bildiğimiz her şey yalan veya uydurma/uyarlama.
bakıyorum kur-anı kerim de yazıyor. "ben sizlere kullanasınız diye akıl verdim, sorgulayın" diyor. değiştirilmemiş kitap deniyor. farklı kaynaklardan araştırıyorum, kitapların hepsi değiştirilmiş, her gelen kendi ruhban sınıfının isteği yönünde yeniden yorumlanmış ve yazılmış. musa peygamber var mı? var, mezarı nerede? yok kimse bilmiyor. isa peygamber var mı? var, mezarı nerede kimse bilmiyor (şaibe çok yaşadığı ve isa diye atfedilen kişi bile meçhul) Muhammed peygamber var mı? evet var. mezarı da biliniyor. kitabı ne zaman yazılmış? öldükten kaç yıl sonra yazıldı? kaç kere değişti? muaviye kim?
tüm bu sorulara cevap arıyorum. dikkat ederseniz inkar yok. sadece sorular, sorular, sorular var. cevap nerede? kimde?
bu arada Türk'lere bakıyorum, orta asyada tengri inancını koruyanı var, şamanizm/budist olanı var, ortadoks hristiyan olanı var, musevi olanı var, müslüman olup ta mezhepleri farklı olanları var. tek bir ortak paydada birleşiyorlar Türk olmaları. "Türklük kaderdir, din ise bir seçim." benim lafım değil.ve ben Türküm.