Herhangibir hatada tüm elektriğin kesilmesi

bilsoy

Üye
Katılım
5 Tem 2007
Mesajlar
52
Puanları
1
Yaş
40
Merhaba Arkadaşlar,
Ben elektrik mühendisi değilim.Bir okul kampüsünde 3 adet 1000 kwa lık trafo bulunmaktadır.Trafoların her hangibirinde herhangibir hata oluştuğu zaman hata oluşan trafoya bağlı birimler ve diğer trafolara bağlı tüm kampüsün elektriği gitmektedir.Yetkili dağıtım firmasından gelen tek hat 1.trafoya giriyor buradan 2. trafoya , 2 den 3.tarafa geçiş yapıyor.Bu bağlantı tek hat şeklinde gelmesi doğru mudur? Ne yaptırabilirm. En azından bir trafoda hata versa sadece o trafoya bağlı birimlerşin elektriği gitsin .diğerleri etkilenmesin.Bu soruna kökten çözüm ne olabilir.Yardımlarınızı bekliyorum.Şimdiden teşekkür ederim.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
ben bu şekilde bir geçiş olduğunu sanmıyorum
gelen hat Og hücresinden Ag ye giriyordur yanındada kesilerin olduğu bölüm vardır.
yani 1 adet 1000 KVa lık trafonuz vardır.
 
İşletmenizin " İşletme sorumlusu " bulundurma zorunluluğu var. Uzaktan tansiyon ölçülmez.Konuyu biz çözmüş olsak bile,siz,yanlış müdahale ile sakatlığa sebep olabilirsiniz.İşin içine,mutlaka,bir mühensdis sokun.
 
Sizin girişinizde koruma olduğu için elektrikleriniz komple kesiliyor. Girişinizdeki kesicinizin korumasını iptal edip, diğer 3 trafonuzun koruma devrelerini faal hale getiriseniz sorununuz çözülmüş olur.
 
Trafoların kök hücreden beslenmesi genel olarak 3 şekilde yapılır.
1)Her trafo için kök hücreden ayrı kesicili çıkış.
2)Tek güzergahtaki trafolara kök hücreden 1 adet kesicili çıkış verip her köşkte giriş-çıkış hücreli ardarda yani (kaskat) dağılım.
3)Kök hücrede iki kesicili çıkış yapılarak ring (halka) Şebeke oluşturulması, bu sistemde de her köşkte giriş-çıkış hücresi olur. Örneğin kök hücrede 1.kesiciden çıkar 1.trafo giriş hücresine, 1.trafo çıkış hücresinden 2.trafo giriş hücresine... en son 3. trafo çıkış hücresinden kök hücrenin 2.kesicisine döner ve ring tamamlanır.

Sizin sisteminiz 2. veya 3.'sü. Her iki sistemde de bahsetmiş olduğunuz arıza sekonder rölelerin selectivity hassasiyet ayarlarının doğru yapılmayışından kaynaklanır.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,685
Mesajlar
929,002
Kullanıcılar
452,386
Son üye
emir679

Yeni konular

Geri
Üst