herturlu kompanzasyon sorularınız ıcın buyrun

antirifiston ' Alıntı:
kontaktörlü kompanzasyon sistemlerinde halen kullanılan rolelerle bereber nasıl kullanılıyor tristörler.teşekkürler
Tristör gruplarını tetiklemek için rölenin normal çıkışları kullanılıyor yanlış bilmiyorsam. Bunun en erken süresi de rölenin en erken tetikleme süresi (1 saniye) oluyor.
Ayrı olarak tristörleti tetiklemek için kullanılan modül de var.
 
Merhabalar

Klasik kompanzasyon ile statik kompanzasyonu birlikte kullanmak mümkündür. Bu uygulamayı sürekli yapmaktayız.
Statik kompanzasyon, bilindiği gibi daha maliyetlidir. Ama bazı yerlerde cezadan kurtulmak içinde başka çare yoktur. Bu yüzden gerekli yerdeki kompanzasyonun tümüyle statik komp.ile değişimi daha da maliyetli olacaktır.
Firmamız bu sorunu, çeşitli güçlerde ürettiği dinamik kompanzasyon cihazları ile ortadan kaldırmaktadır.
Şöyle ki;
sorunlu işletmede fazlar arası dengesizlik yaratan ve devrede kısa süre kalan yüklerin toplam kvar ihtiyacı nispetinde eklenen cihazımız, bu tip yüklerin kompanzasyonunu kendi üzerine alır; dengeli ve uzun süre çalışan yükleri klasik kompanzasyona bırakır. bu uygulamayı sürekli kullanmaktayız ve başarıyla ceza oranlarını %5-10 civarlarına düşürmekteyiz.
Unutulmaması gereken bir konu var, cezalara neden olan 2 önemli faktör var. hem dengesiz yüklenmeler hemde hızlı yüklerdir bunlar. çok iddialı biçimde her iki sorunu tek bir cihazla çözüyoruz ve emsal olabilecek başka bir cihaz henüz görmedim.
üstelik bu tarz kullanımın klasik kompanzasyon için avajlar ortaya çıkıyor. hızlı değişimleri dycom cihazı üzerine aldığı için klasik kompanzasyondaki kademeler daha az devreye giriyor, böylece hem kontaktör hemde kondansatör ömrü artmaktadır, olası arızalar (kontak yapışması, kondansatör gücünün tükenmesi gibi) çok daha az yaşanmaktadır.
dycom cihazının tek başına kullanımında ise %100'ü geçen ve her ne yapıldıysa düşürülemeyen ceza oranlarını %2-3'lere düşürmek bizim için çocuk oyuncağıdır.
ayrıca, ithal ürünlere göre fiyatlar incelendiğinde, özellikle dengesiz yüklenmeleri kompanze edebilmek için gerekli monofaze kompanzasyonun maliyeti göz önünde bulundurulunca (trifazeye göre 3 katıdır) çözüm gerektiren yerler için ekonomik olduğu görülecektir.

Saygılarımla bilgilerinize sunarım
Gökhan OLGUN
 
Ayrıca, yanlış bir kanıya sebep olmaması için belirtmemde fayda olacaktır,

tristörleri sinüsün hangi anında sürerseniz orada devreye girer. yani tristörler 5º açı farkı yaratarak iletime girmezler, sadece anod ve katod arasında yaklaşık 1,8V gibi voltaj farkı gerektirir. 5º'lik fark (sanıyorum) 20-30V gibi bir voltaj farklılığına neden olduğu düşünülürse, 1,8V'luk voltaj farkı önemsenecek değerde değildir. sıfır geçiş anından 5º açı farkıyla iletime giren bir tristör hem kendisi için hemde şebekede parazit yaratma açısından olumsuzluk yaratır. hatta başka sebeple oluşabilecek harmoniğin dahada büyümesine sebep olacaktır.

sonuç olarak 5º faz farkı tristörün sebep olduğu bir şey değildir. bunun sebebi, sıfır geçişinin hatalı denetlenmesinden ve/veya tristörün gecikmeli tetiklenmesinden kaynaklanır.

Saygılarımla...
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…