hertz spindle düşük devirde çalıştırma

memoli034

Üye
Katılım
20 Haz 2010
Mesajlar
69
Puanları
1
Yaş
38
Arkadaşlar 1.5Kw 18000d/d. hertz marka spindle motoru 3000d/d. kullanmak sakıncalı olur mu ? evde akşam ses yapmasın diye ne kadar panel yapsam da kesme zamanı çok ses çıkmaması lazım süre uzasın önemli değil derinlikte 1mm olsun. Yani motor 3000d/d. yanar mı ? aşırı ısınır mı ?
 
Normalde Cebri soğutması olmayan motorlar yaklaşık 1450d/dk ile dönmeye başlar ve bu hızda aşırı akım çekmiyorsa ısınma olmaz.3000d/dk iyi bir hız bir sorun olacağını zannetmiyorum ama siz yine ara sıra sıcaklık kontrolü yaparsınız.
 
100 devir bile kullanabilirsin , eh tork düşer tabii ama hepten de durmaz.
Yüksek devirde kendi fanı ses yapar düşük devirde az üfler .. derken söker atar kullananlar.
Yerine motor arkasına uyun mini salyangoz fan takıp çalıştırırlar.
 
cevaplarınız için teşekkürler. Benim alacağım motor 1.5Kw 18000d/d. bunu 3000d/d. gücü o zaman 0.25Kw olacak dimi tork o kadar düşecek yani ? tek sıkıntı zorladı mı ısınması ise fazla zorlamam ısısını sık sık kontrol ederim.
 
Kim soktu kafana öyle güç -tork - mork hesaplarını ?
Bir şeyler açıklayacaktım ama düşündüm , kim bilir nasıl yorumlayacaksın ?
Desem o motor zaten 3000 devirlik motor , oooo ...
O yüzden sadece sonucu yazacağım.
3000 devirde ya da yarısında ya da 2 katında tam " güç " kullanabilirsin , korkma.

Önemli olan , seçtiğin güç kadar iş yapma kapasiten olduğu ve bunu aşmaman gerektiği.
Yani 5.5 kW motorla yapılacak işi beklemezsen , ancak motorun kadar yüklenirsen olur...Tarama kafası denilen geçiş çaplı bir kesici ile derin dalma yapıp hızlıca ilerlemeye çalışırsan muhtemelen sürücün uyarı verir.
Mümkünse 2.2 kW seç , bu değer amatör iş cnc ler de makul güçtür.

Bu arada almayı planladığın motoru " asenkron motor hız kontrol cihazı " diye bilinen elektronik bir aletle kullanacağını biliyorsun değil mi ?
 
tork olayını satan firma söyledi devir düşerse tork düşer dedi.Evet delta sürücüyle kullanacağım.İşleyeceğim mdf,kayın,çam kereste gibi ahşaplar zorlamam zaten motoru sadece işleme yaparken ses minimum olsun diye 3000d/d. gerçi ses izalasyonu için kabinde yapacağım.
 
motorun devriyle oynamaktansa kabin yapıp sesi inanılmaz bi şekilde düşürebilirsiniz bi aralar benim cnc de kabin vardı birde çin işi 400w sessiz spindlelerden kalem sesini bile zor duyuyorsunuz videosuda vardı bulabilirsem ekleyeyim.
 
Kabin yaptım şimdi ses epey kesildi devir düşünce güçte düşüyor arkadaşlar denedim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,894
Mesajlar
921,408
Kullanıcılar
451,038
Son üye
teknoinfo

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst