Dogru soyluyorsun kardes.yazdigini bir daha okumazsan olacagi bu..duzeltme icin tesekkurler.S=5.5 kva
P=4 kw
S= P / cos fi
Son düzenleme:
Dogru soyluyorsun kardes.yazdigini bir daha okumazsan olacagi bu..duzeltme icin tesekkurler.S=5.5 kva
P=4 kw
S= P / cos fi
hocam bu formülü biliyorum da bakın şimdi.S= P / cos fi
Arkadaslar trifaze guc formulu bellidir.hocam bu formülü biliyorum da bakın şimdi.
10 amper harcıyor imiş.
10x400=4000 W burada problem yok.
10x1,73*400 = 6,9 kVA
etikette 5,5 kVA yazıyor. demekki formüle 0,8 gibi bir verim çarpanı da eklenmiş. benim hatırladığım ise bu formül içerisinde verim çarpanının olmaması gerektiği. çünkü ben çıkışı aramıyorum ki. şu an makineye lazım olan giriş güç değerini hesaplıyorum
@alisy hocam soruyu soran arkadaşım 400.10.1.73 yapıp 6920 va buluyor.Soruyu soran arkadasim yaptigin hesaplama dogru
@alisy hocam soruyu soran arkadaşım 400.10.1.73 yapıp 6920 va buluyor.
S=u.ı değilmidir?1.73 değerinin görünür güç formulünde yeri yoktur.Yanlışım varsa düzeltirseniz sevinirim?
Ayrıca trifaze ile çalışan bir makineden bahsediliyor.İçinde 3 adet motor varmış vs.
Bu motorların güç katsayıları nerde?
Bir hesaplama yapılıyor fakat neden güç katsayısı hesapta yok?.Aktif gücü bulmak için cos fi değeri
olmazsa olmaz (omik yükler hariç tabi).
Benim merak ettigim trifaze sistemlerde gorunur gucu bulurken 1.73 degerinin formulde yerine konulup konulamayacagi idi..Tesekkur ederim..Hocam trifaze sistemlerde 1.732 katsayisi kullanilir.
SxS= pxp + qxq ( pisagor )
P= 1.732xuxixcos fi
Q=1.732xuxixsin fi
Buradan da
S= 1.732xUxI cikar
Gorunur gucte guc katsayisina ihtiyac yoktur.ama aktif guc hesaplarken ihtiyaciniz olur.zaten devam eden mesajimda
S= P / cos fi formulunu yazmistim.
Cos fi degerini genelde 0.8 akiriz ama bu mutlak bir deger degildir.motordan motora farklilik gosterebilir
değerler arkadaşlar
etiket bilgileri ortada ben rakamları formül ile örtüştüremedim. herkes o zaman kendi fikrini belirttikten sonra hesabı ortaya koysun sonuç üzerinden tartışalım