Hidrolikde mühürleme nasıl yapılabilir

Katılım
22 Ara 2011
Mesajlar
14
Puanları
1
Yaş
29
arkadaşlar elektrikde asenkron motorların start butonlarını mühürleyebiliyoruz startdan elimizi çekince motor çalışmaya devam ediyor,hidrolikte böyle bir mühürleme işlemi nasıl yapılabilir
 
yön denetim valfleri sayesinde yapılabiliniyor.valfe gerikli voltaj(24v dc veya 220 voltdur) bir kez uygulandımı valf aynı pozisyonda yag gecirmeye devam ediyor taki karsı tarafındaki bobine voltaj uygulanana kadar.karaköyde mert hidrolik veya hidropar denen firmalar vardı.istediginizi soylerseniz yardımcı olurlar.
 
Alarmko beyin bahsettiği gibi Hidrolik valflerinde elektrik kontrollü, bobinli tipleri vardır, netice itibari ile motor için kullandığın bu mantık ile gerilimi direk olarak hidrolik valfin bobinine verebilirsin, enerji bobine geldiği sürece valf yön değiştirmiş olacaktır, enerji kesildiğinde ilk pozisyonunu geri alacaktır. Ayrıca Hidrolik valflerinde Mekanik-El ile Kumanda edilen tipleri vardır, bunları kullanarak hiç elektrik kontrolüne gerek kalmadan da direk yön kontrolü yapabilirsin. Mekanik valfleri çoğu iş makinelerinde ve hidrolik preslerde görmüşsündür.
 
hipaş hidrolik veya rota teknik ile temasa geçerseniz yardımcı olurlar.
 
Selamunaleykum arkadaslar; Hayırlı işler.

Elektrikte bildiğim kadarıyla mühürleme tek buton tahriğinde devreye girer ve acil stop ile yada mühür devresi öncesi hattın enerji hattı ile bağının koparılması ile devreden çıkar.

Şimdi bunu hidrolikçe düşünmek istesek;
Şöyle bir devre aklıma geliyor, İlk olarak yay geri dönüşlü levyeli monoblok bir kumandayı alalım ve bu kumandanın her iki yay itme mekanizmasının olduğu kısımlara A ve B çıkış portlarından yaya paralel mantıkta çalışabilecek pilot hattı çekelim bu pilotlar spulu itme için kullanılacaktır. Kumanda öncesi iki yollu iki konumlu bir kumanda daha ekleyeli mühür çözücü olarak, kumanda sonrası ikiz yük tutma valfini de eklemeyi unutmayalım.
Böylece şöyle bir devreyi elde etmiş olduk sanırım; ilk kumandayı el kontrollü yönlendirince, kumanda ittiğimiz yönde sabit kalıp görevine devam edecektir. Ana Kumanda öncesi iki yollu kumandayı tanka açtığımız zaman da sistem rahatlayacak ve ana kumanda eski konumuna yani merkez konumuna gelecektir.

Bahsi geçen bu sistem ve aklınıza gelebilecek diğer sistemler ile ilgili her türlü malzeme, tasarım, proje ve tesisat temin desteği verebiliriz.


Şimdilik aklımıza getirilenler bu kadar...

İyi çalışmalar dilerim
 
Kardeş çift yönlü veya tek yönlü slonoid valf ler mevcut istedigin grilimde mevcut bobinleri var ac|dc mühürleme yaptırdıgın kontaktörünün [no]kontaklarına si geçerek valf bobini sri geçersen mühürlemeli çalışır kardeş hayırlı işler.
 
Elektrik te mühürlemeyi gerektiren noktalar var ama hidrolikte mühürleme olmadan da uygun malzeme seçiminde sabit konumda kalabilecek valfler mevcuttur. sen bunu 3 konumlu bi valflede yapabilirsin 2 konumlu bi valf ilede yapabilirsin yapmak istediğin sisteme bağlı bu...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,776
Mesajlar
920,398
Kullanıcılar
450,858
Son üye
firat18

Yeni konular

Geri
Üst