HKŞ ve YKŞ Neden Devre Dışı Kalmaz

enerji37

Üye
Katılım
11 Tem 2011
Mesajlar
2
Puanları
1
faz nötr ve faz toprak arası voltajım 213.Şebeke ile cihazların arası 30m.gerek hkş ve gerekse ykş lerde şebekeden gelen nötr ile cihazların çıkışında toprak kısa devre edildiğinde cihazlar devre dışı kalmıyor.topraklamam sağlam ve terddüt ettim tekrar paralel topraklama yaptım ancak sonuç alamadım.nedeni ne olabilir.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Cihazların çıkışındaki topraktan kastınız nedir...?
 
koruma topraklamasını hkş veya ykş çıkışına bağladığımda cihazlar çalışmıyor.çgirişinde zaten nötr var.
 
soruyu anlayamadık...?
 
Sn. enerji37 eğer bu şalterlerin girişine nötr, çıkışına topraklamayı bağlıyorsanız. Alıcılarda kullanılacak nötr'ü nereden alıyorsunuz.... Yok Eğer çıkıştan nötr alacağım ama test amacıyla böyle birşey yaptım diyorsanız... Bu bağlantıyı yaptığınızda içerde çalışan cihazlar varmıydı.?
Bu Şalterlerin çalışma prensibi; Giren akımdan, Çıkan akım çıkartılır, Aradaki fark Şaterin müsade ettiği akımı (30 veya 300 mA.) geçiyorsa şalter enerji akışını keser. Yani test esnasında İçerde çalışan birşey yoksa, giren akım yok demektir. Bu durumda çıkan akım zaten olmayacağı için söz konusu fark oluşmayacak ve Şalter açma yapmayacaktır...
 
nötr ile toprak kısa devre edildiğinde şalter zaten atmaz. Faz ile toprak arasında bir temas olursa atar ...
 
SN.ELECTRİCS eğer sös konusu olan kaçak akım koruma rölesi ise nötr-toprak temasında atar (off olur). (YKŞ) yangın kruma şalteri 300mA (HKŞ)Hayat koruma şalteri 30mA hata akımına müsade eder.kaçak akım koruma şalterleri kirşofun akımlar kanununa göre çalışır kısaca 'bir düğüm noktasına gelen akımların toplamamı giden akımları toplamına eşit olmalıdır'.
SN.ENERJİ33 ARKADAŞIM ; senin soruna cevaben dedinki faz-nötr arası 213 ve faz-top.arası 213 buda kısaca şu anlama geliyor nötr hattı şalterlere girmeden önce senin farkına varmadığın bir yerde örneğin komşu dairede veya kofre kutusunda veya trafo merkezinde nört hattı ile toprak hattı bir yerde irtibatlandırılmış bunu anlamanın en kolay yolu avometrenin bazır konumunda ölçmen ve göreceksinki kısa devre gösterecek.kolay gelsin
 
Merhaba arkadaşlar ben foruma yeni üye oldum ve çok yararlı bi site olmuş elektrikten anlayan için de anlamayan içinde ben iş güvenliği uzmanıyım uzmanlık alanım elektrik değil ama malum elektrik günümüzde her yerde ve işyerlerindeki en büyük riskler arasında bu konu ile ilgili olarak şöyle bir soru sormak istiyorum. İşyerlerinde çalışanların elektrik kaçağından zarar görmesini engellemek için KAR takılmasını ve topraklamann periyodik olarak kontrol edilmesini istiyorum. yeni öğrendiğim bilgiye göre KAR ısınma ve kablonun yanması durumunda atmıyormuş şimdi ben elektrikten kaynaklanan yangın riskini azaltmak için YKŞ takılmasını istemeli miyim veya YKŞ için bir şart var mıdır. Cevabınız için teşekkürler.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,691
Mesajlar
929,043
Kullanıcılar
452,397
Son üye
otomasyon1es

Yeni konular

Geri
Üst