HP spektrum analizör ve frekans sayıcısı

eğer spektrum analizör çalışırsa, şöyle bir sonuç elde etmem lazım. Buradaki, bendeki modelin neredeyse tıpatıp aynısı. Sanırım band genişliği bunun biraz daha fazla (26.5 GHz) ve bir de frekans sayacı dahil edilmiş.

güç kaynağı yönünden sıkıntım yok ama uygun fiyatlı sinyal jeneratörü bulursam kaçırmam? amatör olarak 50 mhz ve üzeri frekanslarla çalışıyorum.bazen ihtiyacım oluyor bu cihazlara.

güç kaynağı yönünden sıkıntım yok ama uygun fiyatlı sinyal jeneratörü bulursam kaçırmam? amatör olarak 50 mhz ve üzeri frekanslarla çalışıyorum.bazen ihtiyacım oluyor bu cihazlara.

Size şu ürünü tavsiye ederim. Türk bir firmanın geliştirdiği bir ürün. Bunu keşfettiğim zaman çok şaşırdım ve çok da sevindim. Türkiye'de artık RF cihaz tasarımı yapan firmaların olması gurur verici birşey.

https://www.crowdsupply.com/era-instruments/erasynth

Ama gel gör ki, herhalde adamlar kendi ülkelerindeki KOSGEB, TÜBİTAK, Avrupa birliği desteklerine uygun görülmemişler. Gidip amerika'da ürünlerini anlatmışlar ve şu anda direkt son kullanıcıların desteğiyle seri üretime geçtiler. Ben anlamıyorum, böyle bir firmayı desteklemeyeceksin de, neyi destekleyeceksin ya?

Ben bu cihazın 250 KHz - 15 GHz aralığında sinyal üreten modelini sipariş ettim. Bu ayın sonunda teslim alıyorum inşallah :rolleyes:

dayanamadım ben de benim hurdaların fotoğrafını ekliyorum görgüsüzlük olarak algılanmayacaksa.

biraz baktım cihazın özelliklerine. açık kaynak ve arduino uyumlu olması güzel. bize yeni bir oyuncak çıktı.

Ekli dosyalar

• 20180121_010507.jpg
    20180121_010507.jpg
    288.9 KB · Görüntüleme: 20
Moderatör tarafında düzenlendi:
dayanamadım ben de benim hurdaların fotoğrafını ekliyorum görgüsüzlük olarak algılanmayacaksa.

Çalışır durumda mı bu osiloskoplar? Bu cihazlar ticari iş yaparken artık pek işe yaramasa da, yeni yetişen bir öğrenciye osiloskop öğretmek için çok faydalı oluyor. Bu tip cihazlardaki temel fonksiyonlar, piyasadaki bütün osiloskoplarda var, o yüzden önce bunların öğretilmesi lazım öğrenciye.

evet çalışıyor, amatör işlerde yeterli.

timur bey linkini verdiğiniz cihazın sitesini inceledim. bu projeye 5 usd katkı yapınca bize geri dönüşü ne oluyor onu anlamadım. bu arada cihazın fiyatı 499 usd imiş. yanlış anlamadıysam türkiye^ye ücretsiz kargo yapıyorlar.

Elemanlar cihazı amerika'da üretecekler ve sanırım müşterilerin büyük bölümü gavur :D Ben konuştum onlarla, oradan gönderirseniz gümrüğe girer ne yapacağız diye, onlar da üretim bittikten sonra bir ayarlama yapıp bana Türkiye'de teslim edeceklerini söylediler. Görüşün firma ile, bir yolu bulunur muhakkak.

Spektrum analizörü evde tekrar denedim. Güç verince hiç bir hareket yok, hiçbir lamba yanmıyor. Arkadaki sigortaya baktım sağlam. Cihazın voltaj ayarı da 230V, doğru. Yani güç kaynağı sorunu var gibi. Umarım tek sorun budur, bunu halledebilirim diye umuyorum.

Yalnız cihazın içindeki rijit SMA borularını ve SMA coax kabloları görünce biraz tırstım o_O

scaled_20180123_010444.jpg

scaled_20180123_010457.jpg

Oradaki CPU, MOTOROLA 68XX işlemciye benziyor hocam.
Ic-photo-Motorola--MC6800L-(6800-CPU).png

Evet kullanım klavuzunu indirdim. Servis klavuzu yok malesef. 856x serisinin servis klavuzu var. Belki de şemalar yeterince birbirine yakındır. Gerekirse o şemayı kullanacağım artık.

Dave Jones'un kanalı çok güzel hakikaten, ama RF işlerinde o kadar iyi değil o. Daha çok genel Elektronik konusunda iyi. Ama RF ile ilgili birkaç tane çok iyi kanal var youtube'da:

Iran'lı bir mühendisin RF kanalı. Çok detaylı ve ileri düzeyde videolar var
https://www.youtube.com/user/TheSignalPathBlog

Tektronix çalışanı olan bir mühendisin RF kanalı. Temel bilgiler konusunda faydalı videolar var
https://www.youtube.com/user/w2aew

EEVBLOG foruma da üyeyim, aynı kullanıcı adı ile :)

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,735
Kullanıcılar
452,457
Son üye
powerotomasyon.net

Yeni konular

Geri