Ben 1988 yılında ilk commodore64 ümü almıştım. Devamlı kaldığım otelde gece millet yattıktan sonra, çalışan arkadaşlarla bir araya gelir baara çııra oyun çevirirdik. Çünkü bilgisayar için TV yoktu odamda. Tek TV ise lobideki idi
Daha sonra ucuz yollu siyah beyaz bir TV almış onunla idare ediyordum.
İzinde Angara'ya gelince commodore bayisinden 3 tane expansiyon kartı almıştım. Bu kartlar commodorun arkasına takılıyor ve extra uygulamalar ve komutlar içeriyordu.
Kartuşlardan birisi SIMON BASIC pr kartı diğer ikisi ise freeze yapan özel makina kodu yazılım kartları idi. O kartlar sayesinde ve almış olduğum birkaç kitap ile makina dili öğrenmiş, C64 için virüs böcüğü bile yazmıştım
Bir sene sonra ilaç firmasında çalışan arkadaşım dedi ki bizim firmaya geçermisin.
1989 yılı için 1.500.000TL maaş. Yılda iki takım elbise, Özel şöfor ve araba. Ayrıca olası misafir ağırlaması için haftada 2 yemek veya ziyafet bedeli. (Fatura edildiği takdirde)
Tek zorluk ise mesai saatlerinin belli olmaması idi. Gece veya gündüz olsun, fabrikada otomasyon arızası olursa en geç 1 saat içinde müdahale etmem gerekiyordu. Bununla birlikte sabah erkenden işe gitmem de gerekli değildi.
Devlet memurluğu garanti diye o teklifi kabul etmemiştim.