HUAWEI MateView 27 inch monitör arızası

Orası tamam da @paskomya üstat;
X2 Malzeme ne?(Varistör değildir diye tahmin ediyorum).
Onun bulunması lazım.
Sonrası hangi malzeme ise dip kılıfta takılabilir.
ben araştırmadım, konu sahibi arkadaş araştırmış bulmuş, ben onun sözüne güvenerek parçayı gösterdim, tasarruf onun.

X2 malzemeyi bir yerden hatırlıyorum ama çıkartamadım.
Gün içinde müsait olduğumda bakacağım üstad

1746008405246-webp.115614

Bu kılıfta sadece direnç var. ( Sigorta, varistör, bobin, kondansatör veya başka bir malzeme olmaz)
Başka malzeme bulunmuyor.
2 Ohm %1 toleranslı direnç olduğunu tahmin ediyorum.
Önce bir ölçüm yapın.
Sonra kısa süreliğine iki bacağı kısa devre yapın ve devre üzerinde ısınan başka malzeme var mı kontrol edin.

Konu sahibi ben değilim uyarınız için teşekkürler .
Ustam iki pin arası voltaji bir görelim.
Sonrasına bakarız.

@arkaplan ustam;
bu kılıf direnç kılıfıdır.
50 ye yakın laptop anakartına baktım aynı tip var ancak markalamalar farklı.
X 2 yi bir yerde gördüm, ancak nerede gördüm şimdi hatırlayamıyorum.

Yanlış yönlendirme de yapmak istemiyorum.
Ölçümler gelsin sonrasına bakarız.

Ne kadar doğru ? Link tam incelenmedi .

Fotoları sağ ilerletin .

Je kunt elke draad gebruiken om de beschadigde zekering te vervangen, wat je geld kan besparen.

Laat me uitleggen waarom. Ik ben een Chinese gebruiker. Mijn monitor raakte beschadigd na minder dan 2 jaar gebruik. Ik had echter het geluk om 15 dagen voor het einde van de verlengde garantie een gratis reparatie te krijgen. Ik kreeg dezelfde dag de gerepareerde monitor terug. De after-sales medewerkers hebben voor mij het nieuwe besturingsbord vervangen. Nu heb ik de behuizing geopend en ontdekt dat het nieuwe besturingsbord de "X2" zekering niet meer gebruikt, maar in plaats daarvan een 0,01R weerstand. Ik zal een foto toevoegen. Aan de foto is te zien dat de componenten niet opnieuw zijn gesoldeerd, wat aangeeft dat het gebruik van een 0,01R weerstand in plaats van een zekering een officiële verbetering van Huawei is. Je hoeft je geen zorgen te maken dat dit brand veroorzaakt, omdat de voedingsadapter ook een overstroombeveiliging heeft.

Kortom, je kunt een stukje draad gebruiken om de beschadigde zekering te vervangen en je hoeft de F330 zekering niet apart te kopen, waardoor je geld bespaart.

Als je dit behulpzaam vindt, klik dan op de pijl omhoog zodat meer mensen dit kunnen zien.

Hasarlı sigortayı değiştirmek için herhangi bir teli kullanabilir, bu sayede paradan tasarruf edebilirsiniz.

Nedenini açıklayayım.
Ben Çinli bir kullanıcıyım.
Monitörüm 2 yıldan az bir süre kullandıktan sonra bozuldu.
Ancak şanslıydım ki uzatılmış garanti süresinin bitmesine 15 gün kala ücretsiz tamir fırsatı yakaladım.
Aynı gün tamir edilen monitörü geri aldım.
Satış sonrası personeli yeni kontrol kartını benim için değiştirdi.
Şimdi kasayı açtığımda yeni kontrol kartının artık "X2" sigortasını kullanmadığını, bunun yerine 0.01R'lik bir direnç kullandığını gördüm.
Bir fotoğraf ekleyeceğim.
Fotoğrafta bileşenlerin yeniden lehimlenmediğini görebiliyorsunuz, bu da sigorta yerine 0.01R direnç kullanmanın Huawei tarafından yapılan resmi bir iyileştirme olduğunu gösteriyor.
Bunun yangına sebep olma ihtimali konusunda endişelenmenize gerek yok çünkü güç adaptöründe aşırı akım koruması da bulunuyor.

Kısacası, hasarlı sigortayı değiştirmek için bir parça tel kullanabilir ve F330 sigortasını ayrıca satın almanıza gerek kalmaz, böylece paradan tasarruf edersiniz.

Eğer bu yazıyı faydalı bulduysanız lütfen yukarı oka tıklayarak daha fazla kişinin görmesini sağlayın.
psa-i-found-a-way-to-fix-the-mateview-28-2-3-2-displays-v0-wg9tk97bn0od1.webppsa-i-found-a-way-to-fix-the-mateview-28-2-3-2-displays-v0-iz7mjzkysknd1.webppsa-i-found-a-way-to-fix-the-mateview-28-2-3-2-displays-v0-0bydvfnqvhxd1.webp

Diğer bulduklarım ne kadar doğru ?

psa-i-found-a-way-to-fix-the-mateview-28-2-3-2-displays-v0-9bv3tstqs7jc1 (1).webppsa-i-found-a-way-to-fix-the-mateview-28-2-3-2-displays-v0-kbj01stqs7jc1.webp

https://www.baburtech.com/urun/huaw...itor-hsn-cba-anakarti-03034hes-ln847qk06052c0

Orası tamam da @paskomya üstat;
X2 Malzeme ne?(Varistör değildir diye tahmin ediyorum).
Onun bulunması lazım.
Sonrası hangi malzeme ise dip kılıfta takılabilir.
Çok teşekkür ederim cevaplar için,
Şöyle ki, ben monitörü genelde kısık ayarda kullanırım, o gün parlaklığı çok açtım ve bir süre sonra bu durum oluştu, araştırdığımda (hem reddit, hem videolar) bu X2 komponentinin yandığnı anladım. Misal şu linkte resimlerle anlatmış ama evimde sadece lehim makinası ve biraz lehim tecrubesinden başka birşey yok.

Bu linkte adam x2 devresini ikinci resimdeki ile değiştiriyor.

Adam açıklamada X2 komponenti için şunu yazıyor
This is the component that fails. It's a Multilayer Varistor (MLV). It's an engineering error: the component overheats, works above its rated temperature and over time it breaks.

Multilayer Varistor diyor ve bu komponenti F330 komponenti ile değiştiriyor.

Ben X2 yi de F330 u da bulamadım, aynı işi görür diye yorum aldım (chatgpt den) şu ürünü aldım
https://www.direnc.net/cg0603mlc-25v-dc-603-kilif-smd-varistor

Henüz montaj yapmadım çünkü benim aldığım komponent çok çok ufak. oraya tam uymuyor, o yüzden şüphelendim sizlere danışmak istedim. Yorumunuz nedir üstadlar?

1746111088450.webp
1746111103323.webp

Forum istatistikleri

Konular
133,401
Kullanıcılar
459,315
Son üye
grand16

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri