HUAWEI MateView 27 inch monitör arızası

ben monitörü genelde kısık ayarda kullanırım, o gün parlaklığı çok açtım ve bir süre sonra bu durum oluştu
Böyle bir durum oluşmaz.
Tam parlaklıkta, full kullanımda monitörün çektiği toplam gücün biraz üstünde sigorta değeri tespit edilir.
Monitör kullanımda iken dalgalanan bir voltaj dan veya aşırı çekilen bir akım durumunda sigorta atar. Bu normaldir.
Ancak;
İleride arızalanan malzeme varsa sigorta tekrar atacaktır.

Ben X2 yi de F330 u da bulamadım, aynı işi görür diye yorum aldım (chatgpt den) şu ürünü aldım
https://www.direnc.net/cg0603mlc-25v-dc-603-kilif-smd-varistor
Varistor olacağına ihtimal vermiyorum
Malzeme geldiğinde takın, sonucu da bizimle paylaşır mısınız?

Haddim olmayarak ve özür dileyerek ben de konuya müdahil olma ihtiyacı duydum.

Arkadaşlar ve değerli ustalarım şimdi monitör denmiş ama LED monitör mü yoksa florasan monitör mü yoksa laptop monitörü mü ?

Açılınca 1 sn görüntü verip kapanma sorunu led ve floresan yüzünden de olur yani bu malzemelerin arıza yapması durumundan dolayı da bu şikayetler olduğuna denk gelmişliğim oldu.

Ama bundan önce kesinlikle yapılması gereken şeyler yapılmadan X2 vs malzemenin peşine düşülmesi bence son derece yanlış bir uygulama olmuş.

Buck konvertör bobinleri vs var oralardan en azından bir ölçüm yapılması ve kısa devre açık devre kontrollerinin yapılması gerekirken Ayrıca led yada aydınlatma malzemesi neyse onun kontrolü yapılması gerekirken direk kart üzerine yoğunlaşmak biraz bana göre acemi işi ve boşa kürek çekmek gibi bir şey olmuş Affınıza sığınarak önce bi ölçülmesi gerektiğini düşünüyorum. X2 bir bobin olma olasılığı yüksek bir malzeme çünkü yanında konverter entegresi ve kapasitörleri olan bir malzeme bence öncelikle kısa devre araması yapmalısınız ardından da ledlere yönlenmelisiniz...

Haddim olmayarak ve özür dileyerek ben de konuya müdahil olma ihtiyacı duydum.
Konuya katılmaniza memnun olurum.

X2 vs malzemenin peşine düşülmesi bence son derece yanlış bir uygulama olmuş.
Sorunun tespiti başlıkta yapılmış.
Başka yerde arıza aramak anlamsız.
Konu sahibinin yönlendirmesi ile çözüm bulmaya çalışılıyor.

Buck konvertör bobinleri vs var oralardan en azından bir ölçüm yapılması ve kısa devre açık devre kontrollerinin yapılması gerekirken Ayrıca led yada aydınlatma malzemesi neyse onun kontrolü yapılması gerekirken direk kart üzerine yoğunlaşmak biraz bana göre acemi işi ve boşa kürek çekmek gibi bir şey olmuş Affınıza sığınarak
X2 SMD bobin olamaz.
Ölçümü konu sahibi yapacak. Forumdan nasıl ölçüm yapılacak .
Konuda sorulan X2 SMD malzeme üzerine yorum yapılabilir.

bence öncelikle kısa devre araması yapmalısınız ardından da ledlere yönlenmelisiniz
Yapılması gerekeni yukarıda yazdım
Konu sahibi varistor siparişi vermiş.
Onu takacak.
Buradan başka yapabileceğimiz bir şey var mı?
Takılmak istenen malzeme montajı yapılsın
Sonucu forumda paylaşılsın.
Sonrasına bakılır...

Son düzenleme:
Merhaba, @has_artvin_li ( TA3TCM ) haklı, baya bir acemiyim, devreyi ölçmeyi bile bilmiyorum, direk çıkartayım devreyi dedim onu da beceremedim, bahçeşehir tarafındayım, buralarda bu işi yapabilecek birisi de yok, o yüzden karaköy tarafına gittiğimde ancak tamiri yaptırabileceğim, bilgi veririm. Teşekkürler hepinize.
Bu arada monitör bu (27 inch 4K monitör, hayata döndüremezsem baya üzüleceğim.)

1746115147579.webp1746115159214.webp1746115167550.webp​

Merhaba, @has_artvin_li ( TA3TCM ) haklı, baya bir acemiyim, devreyi ölçmeyi bile bilmiyorum, direk çıkartayım devreyi dedim onu da beceremedim, bahçeşehir tarafındayım, buralarda bu işi yapabilecek birisi de yok, o yüzden karaköy tarafına gittiğimde ancak tamiri yaptırabileceğim, bilgi veririm. Teşekkürler hepinize.
Bu arada monitör bu (27 inch 4K monitör, hayata döndüremezsem baya üzüleceğim.)

Ekli dosyayı görüntüle 115635Ekli dosyayı görüntüle 115636Ekli dosyayı görüntüle 115637​

Sizin yapabileceğiniz bir arıza türü değildir. Monitörünüz çöp olmasın.
Elektronik bilginiz yoksa onarım servisine gönderin.

Son düzenleme:
Bu ürün olabilir .

https://www.e-komponent.com/polymer...FG_pkqTaKp2ArYaMC6D57M04FSP9ULOVzsPLP4hRaKpAM

Muito obrigado ao OP pela abordagem inteligente e pela descoberta.

Consegui reparar meu Mateview 28.2 com a ajuda de um colega que soldou o fusível resetável LP330 para substituir o X2.

Infelizmente, durante a remontagem, não consegui voltar ao fundo de cor da Huawei ou ao Wi-Fi, e o HDMI também não está funcionando.

Mas pelo menos consegui usá-lo para conexão USB-C com 100% de brilho.

https://uk.rs-online.com/web/p/resettable-fuses/1740687

https://docs.rs-online.com/0bb9/0900766b8163793f.pdf

https://tr.farnell.com/littelfuse/2...7niL4wPTT5CrUgx8DiMph6D3GCeyHwAvNVerW6kNHRJ4H

https://4donline.ihs.com/images/Vip...2-1.pdf?hkey=6D3A4C79FDBF58556ACFDE234799DDF0

Akıllıca yaklaşımı ve keşfi için OP'ye çok teşekkürler.

X2'yi değiştirmek için LP330 sıfırlanabilir sigortayı lehimleyen bir meslektaşımın yardımıyla Mateview 28.2'mi tamir etmeyi başardım.

Maalesef yeniden montaj sırasında Huawei renkli arka plana veya Wi-Fi'ye geri dönemedim ve HDMI da çalışmıyor.

Ama en azından USB-C bağlantısında %100 parlaklıkta kullanabildim.

@Muhsin Kamer Hocam özür dilerim... Ölçümü yapacak olan arkadaş elbette ki kullanıcı arkadaş olacak.

Ayrıca o parçanın bobin olamaması için nasıl bir kanaatiniz var ( Bilmiyor olabiliriz biz de bilgilerinizden faydalanalım diye soruyorum ).

Kullanacak olan arkadaş varistör siparişi vermiş peki varistör nedir ne işe yarar benden iyi biliyorsunuz orada varistör kullanılabilir mi Size mantıklı geliyor mu ?

Sorunun tespiti başlıkta yapılmış olsa çözümü bulunurdu sormaya gerek kalmazdı diye düşünüyorum :)

Konu sahibinin yönlendirmesi ile çözüm bulunacağına da inanmıyorum çünkü konu sahibi burada bizlerden kendisini yönlendirmemizi arz etmiş. Acizane ben de bir ölçü aleti ile ölçümler yapılmasının gerektiğini söyledim.

Lakin ısrarla tekrar sormak istiyorum ( öğrenmek için ) o X2 isimli parça neden smd bobin olamaz ? çünkü ben devredeki yapıyı incelediğim zaman bir buck yada boost konvertör devresine benzettim.

Bunun yanında tekrar arka aydınlatma ledlerinin kontrol edilmesi gerektiğinizde ledlere voltajın gidip gitmediğini de kontrol etmek gerektiğini düşünüyorum.

Elbette bunlar benim fikrim ve konuda bana da çok laf düşmediğini düşünüyorum. o yüzden fazla uzun etmeme gerek yok sadece sorularımı cevaplayarak aydınlatırsanız memnun olurum. Saygılarımla.

@Muhsin Kamer Hocam özür dilerim... Ölçümü yapacak olan arkadaş elbette ki kullanıcı arkadaş olacak.

Ayrıca o parçanın bobin olamaması için nasıl bir kanaatiniz var ( Bilmiyor olabiliriz biz de bilgilerinizden faydalanalım diye soruyorum ).

Kullanacak olan arkadaş varistör siparişi vermiş peki varistör nedir ne işe yarar benden iyi biliyorsunuz orada varistör kullanılabilir mi Size mantıklı geliyor mu ?

Sorunun tespiti başlıkta yapılmış olsa çözümü bulunurdu sormaya gerek kalmazdı diye düşünüyorum :)

Konu sahibinin yönlendirmesi ile çözüm bulunacağına da inanmıyorum çünkü konu sahibi burada bizlerden kendisini yönlendirmemizi arz etmiş. Acizane ben de bir ölçü aleti ile ölçümler yapılmasının gerektiğini söyledim.

Lakin ısrarla tekrar sormak istiyorum ( öğrenmek için ) o X2 isimli parça neden smd bobin olamaz ? çünkü ben devredeki yapıyı incelediğim zaman bir buck yada boost konvertör devresine benzettim.

Bunun yanında tekrar arka aydınlatma ledlerinin kontrol edilmesi gerektiğinizde ledlere voltajın gidip gitmediğini de kontrol etmek gerektiğini düşünüyorum.

Elbette bunlar benim fikrim ve konuda bana da çok laf düşmediğini düşünüyorum. o yüzden fazla uzun etmeme gerek yok sadece sorularımı cevaplayarak aydınlatırsanız memnun olurum. Saygılarımla.
SMD bobin sigorta ve dirençleri inceleyin. Kılıf yapılarına bakın.
SMD bobinler aşağıda. Kılıf yapilari X2 ye benziyor mu?
images

Malzeme kılıf yapılarından ne oldukları belli.
X2 ya sigorta dır veya dirençtir. Markalamadan 2 Ohm % 1 lik tahmin ediyorum
Yukarıdaki yazılarımı okuyun.
Anlamadıklarınızı sorarsınız.
Aynı yazıları tekrar etmeyelim.

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
133,401
Kullanıcılar
459,315
Son üye
grand16